Δεν θα έχουμε νέα σύντομα από την Renault για την F1

  • -
  • -

Μπορεί να τρέχουν οι διεργασίες για την Renault όσον αφορά το μέλλον της στην F1, όμως όπως μας αποκάλυψε άνθρωπος που βρίσκεται μέσα στα γεγονότα, η απόφαση για το τι θα κάνει η Γαλλική ομάδα θα παρθεί τον Σεπτέμβριο και όχι τώρα όπως εκτιμούν πολλά ξένα μέσα.

Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία πρέπει να «διασφαλίσουν» πρώτα οι Γάλλοι. Ο Ghosn πρέπει να πούμε ότι δεν είναι «ανοιχτοχέρης». Δεν σπαταλά χρήματα, αλλά προσπαθεί να πάρει το μέγιστο δυνατό με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Εκτιμήσεις λένε ότι θα θελήσει να πάρει την υποστήριξη τόσο του Bernie Ecclestone μέσω ενός «παραθύρου» για κονδύλια για ιστορικές ομάδες, με την Renault να συγκαταλέγεται σε αυτές έχοντας πάρει δυο πρωταθλήματα, όσο και να ψάξει για υποστήριξη από χορηγούς όπως η Γαλλική Total.

Και με την Lotus τι θα γίνει; Υπάρχει το σενάριο ότι η Renault ενδιαφέρεται για τις εγκαταστάσεις στο Enstone αλλά και για το προσωπικό, αλλά δεν θέλει να έχει πάρε – δώσε με το αφεντικό της Lotus Gerard Lopez και να μην θέλουν να μπλέξουν με τα χρέη που έχει η Lotus στην ιδιοκτήτρια εταιρία επενδύσεων Genii Capital. Μπορεί να θελήσει η Renault να στριμώξει τον Lopez; Πολύ πιθανό. Η Lotus όμως έχει συμβόλαιο κινητήρων με την Mercedes για αρκετά χρόνια ακόμα. Πως θα το σπάσει;

Πάντως σε νέες δηλώσεις ο αγωνιστικός διευθυντής της Renault Cyril Abiteboul είπε ότι έχουν συμβόλαιο με την Red Bull Racing και την Toro Rosso για κινητήρες το 2016 και προτίθενται να σεβαστούν το συμβόλαιο αυτό.

Πολλά τα μέτωπα της Renault …

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...