Έτσι χειρίστηκαν από την Mercedes το ζήτημα Hamilton/Rosberg

Παρασκήνιο από το Spa όπως το αναφέρει ο Wolff στο Autosport

  • -
  • -

Το παρασκήνιο του εκρηκτικού αγώνα στο Βέλγιο στον οποίο Rosberg και Hamilton συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τον αγώνα ο Βρετανός και να χτυπήσει κόκκινο στο στρατόπεδο της Mercedes, μας μεταφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Toto Wolff μέσω του περιοδικού Autosport.

 

O Wolff, αναφέρει το περιοδικό, ήταν εκτός εαυτού στα γραφεία της ομάδας στην πίστα του Spa, αλλά δεν ξέσπασε πάνω στους δυο οδηγούς. Ήταν ξεκάθαρο και στους δυο τους ότι η κατάσταση ήταν πολύ άσχημη και δεν είχαν τον έλεγχό της, είχε περάσει πλέον στα χέρια της ομάδας. Έδωσε εντολή και στους δυο να πάνε σπίτια τους και τους απαγόρεψε να επικοινωνήσουν μεταξύ τους αλλά και με την ομάδα. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο : Δεν μας καλέσετε, εμείς θα σας πάρουμε.

 

Οι δυο ομάδες τεχνικών των οδηγών έκατσαν την Δευτέρα μετά από τον αγώνα να συζητήσουν το θέμα και η κάθε μια υποστήριζε τον οδηγό της. Ο Wolff δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες για το τι έγινε, αλλά τόνισε ότι η δυναμική μέσα στην ομάδα άλλαξε προς το καλύτερο. «Βγήκαμε από αυτό με μια super δυνατή ομάδα. Είπαμε ότι κανένας οδηγός δεν θα μπλεχτεί με την ομάδα αυτή. Είμαστε μια ομάδα. Και μας έκανε τόσο δυνατούς γιατί μετακινήθηκαν λίγο οι δυνάμεις. Όχι με την μορφή του powergame, γιατί είναι θανατηφόρο και δεν μπορείς να παίζεις τέτοια παιχνίδια στην ομάδα. Αλλά όταν τους φέραμε πίσω στο εργοστάσιο το κατάλαβαν. Τους είπαμε ότι δεν μπορούν να το ξανακάνουν γιατί είχαμε εξαρτήματα για την Ιταλία και εξαρτήματα για την Σιγκαπούρη. Ο κόσμος δούλευε την νύχτα, δεν είχε δει τις οικογένειές του και τα κατέστρεψαν όλα στον δεύτερο γύρο. Δεν λέγαμε ότι ήταν 100% δικό τους σφάλμα, ή ένας από μας ήταν, αλλά ήταν αρκετό που ήταν 51%. Οπότε τους είπαμε : Μην το κάνετε πάλι. Εάν το κάνετε τότε θα αποφασίσουμε εάν θέλουμε να συνεχίσουμε με τους δυο οδηγούς. Αυτό το μήνυμα ήταν ημι-επίσημο, αλλά παραδόθηκε», τόνισε.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...