Επιτροπή διερεύνησης του ατυχήματος του Bianchi

Ή κίνηση εντυπωσιασμού

  • -
  • -

Η δημοσίευση των ονομάτων που θα απαρτίσουν το F1 Accident Panel το οποίο θα διερευνήσει τις συνθήκες του ατυχήματος του Jules Bianchi, έφερε πολλά ερωτηματικά και επικριτικά σχόλια. Ο σκοπός αυτής της ομάδας θα είναι η πλήρη διερεύνηση του ατυχήματος, η κατανόηση του τι έγινε αλλά και η πρόταση για νέα μέτρα που θα βελτιώσουν την ασφάλεια στις πίστες.

 

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου στην Doha όταν και θα συναντηθεί το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Ανάμεσα στα μέλη βρίσκουμε εκτός άλλων και τους Ross Brawn, Stefano Domenicali, Alex Wurz και Emerson Fittipaldi. Το ερώτημα είναι εάν αυτή η επιτροπή θα φέρει πραγματικά αποτέλεσμα ή τα ονόματα που επιλέχθηκαν εμπεριέχουν και λίγο «δημόσιες σχέσεις».

 

Τα ερωτήματα στα οποία θα χρειαστεί να απαντήσουν έχουν να κάνουν τόσο με την συμπεριφορά της ομάδας, την συμπεριφορά του οδηγού, αυτή των διοργανωτών αλλά και εάν ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες από την πλευρά της ομοσπονδίας.

 

Σίγουρα η F1 μπορεί να γίνει πιο ασφαλής και υπάρχουν προτάσεις στο τραπέζι. Δυστυχώς τέτοια ατυχήματα φέρνουν στην επιφάνεια αυτό που σχολίασε ο Jean Todt στην Gazzetta dello Sport της Κυριακής. Ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός δεν μπορεί να είναι 100% ασφαλής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...