Hamilton vs Rosberg : Επικοινωνιακό σόου απο την Mercedes;

Ήταν σωστός ο επικοινωνιακός χειρισμός της Mercedes στο συμβάν Hamilton/Rosberg;

  • -
  • -

Την Παρασκευή έγινε η συνάντηση ανάμεσα τους Wolff, Lowe, Hamilton και Rosberg για να συζητήσουν το ζήτημα που προέκυψε με την σύγκρουση των δυο οδηγών στον αγώνα του Βελγίου.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση, τουλάχιστον στον υπογράφοντα, ήταν το «ταρατατζούμ» που έγινε πριν, με την ανακοίνωση, αλλά και τα όσα ακολούθησαν. Η ανακοίνωση έγραφε ίσως περισσότερα από όσα θα έπρεπε και πέρα ότι «έβαζε» στο απόσπασμα τον Rosberg, λέγοντας ότι του επιβλήθηκαν οι πειθαρχικές κυρώσεις (χωρίς να δίνει λεπτομέρειες).

Όμως είχαν προηγηθεί και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.

 

Καταρχάς έτρεξε την Πέμπτη μια καμπάνια ρωτώντας τον κόσμο στο twitter για την άποψή του στο ότι έγινε

 


Έβαλαν δυο πράγματα στο ερώτημα


Το πρώτο ήταν εάν πρέπει να μπουν εντολές προς τους οδηγούς


Και το δεύτερο εάν πρέπει να τους αφήσουν ελεύθερους να τρέξουν


Το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο λέγοντας ότι 92% συμφώνησε ότι πρέπει να τους αφήσουμε ελεύθερους να τρέξουν


Στην συνέχεια έβγαλαν την ανακοίνωση


Και οι δυο οδηγοί μέσω Facebook έκαναν τις δικές τους ανακοινώσεις ρίχνοντας τους τόνους και λέγοντας ότι μπορούν να συνεργαστούν κλπ κλπ


Και

Βλέποντας όλο αυτό το πάρε δώσε βγαίνει η εντύπωση ότι η Mercedes «τιμωρεί» τον Rosberg πέρα από το «πειθαρχικό» όπως αναφέρεται, και από πλευράς «εικόνας» του οδηγού προς τα έξω. Και εάν θυμηθούμε ότι ο Rosberg στην αρχή το χειρίστηκε σαν αγωνιστικό συμβάν, ότι ο Lauda είχε κατηγορήσει τον Rosberg αμέσως μετά από τον αγώνα και στην συνέχεια ανασκεύασε τις δηλώσεις του, μεγάλο ερωτηματικό γεννιέται κατά πόσο η Mercedes χειρίστηκε σωστά την υπόθεση.

Θα έπρεπε να βγάλει μια πιο λιτή ανακοίνωση; Θα έπρεπε να μην κάνουν δηλώσεις οι οδηγοί της μέσα από το facebook; Θα έπρεπε να υπάρχει μικρότερη εμπλοκή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Μπορεί την Κυριακή να τράβηξε πάνω της τα βλέμματα για το συμβάν μέσα στην πίστα, αλλά προς το τέλος της βδομάδας κατάφερε να τα τραβήξει και πάλι επικοινωνιακά. Ίσως αυτό το «ξεμπρόστιασμα» του Rosberg να μην ήταν σωστό να γίνει σε κοινή θέα. Θέση πήρε και ο πρώην πρόεδρος της FIA Max Mosley κατηγορώντας την ομάδα για το όλο ζήτημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...