Honda: ανακύκλωση πολύτιμων πόρων από μπαταρίες

Ξεκινά την επαναχρησιμοποίηση σπάνιων μεταλλικών γαιών που εξάγονται από χρησιμοποιημένες μπαταρίες Νικελίου-Υδριδίου Μετάλλου

  • -
  • -

Η Honda σχεδιάζει να ξεκινήσει πριν από το τέλος του 2012 την επαναχρησιμοποίηση των εξαγόμενων σπανίων μεταλλικών γαιών από χρησιμοποιημένες μπαταρίες νικελίου-υδριδίου μετάλλου (NiMH). Τέτοιου τύπου μπαταρίες χρησιμοποιούν τα περισσότερα υβριδικά μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων της Honda. Η επαναχρησιμοποίηση ανακτώμενων σπάνιων μεταλλικών γαιών θα γίνεται στο Ιαπωνικό εργοστάσιο Metals & Chemicals Co., Ltd. Μάλιστα, η Honda θα επιδιώξει την ανακύκλωση πολύτιμων πόρων όχι μόνο για μπαταρίες νικελίου-υδριδίου μετάλλου αλλά και για χρήση σε μία ευρεία γκάμα εξαρτημάτων. Επιπλέον, στη διαδικασία αποσυναρμολόγησης χρησιμοποιημένων μπαταριών νικελίου-υδριδίου μετάλλου, η ιαπωνική εταιρεία εξετάζει τη δυνατότητα ανάκτησης της υπόλοιπης τάσης από τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες νικελίου-υδριδίου μετάλλου και τη χρήση της ως αναγεννητικής τάσης για τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης. Παράλληλα, η Honda σκοπεύει να ξεκινήσει την ανακύκλωση των μεταλλικών γαιών που εξάγονται από διάφορα χρησιμοποιημένα εξαρτήματα όπως υβριδικοί κινητήρες και μπαταρίες ιόντων λιθίου επιπλέον των μπαταριών νικελίου-υδριδίου μετάλλου.

Σε ό,τι αφορά την ανακύκλωση των πόρων που χρησιμοποιεί για τα προϊόντα της, η Honda εφαρμόζει εδώ και πολλά χρόνια τη μέθοδο των 3R (reduce, reuse, recycle – μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση). Για παράδειγμα, συλλέγει και ανακυκλώνει προφυλακτήρες που αφαιρούνται από τα οχήματα σαν πρώτη ύλη, πουλά λειτουργικά χρησιμοποιημένα εξαρτήματα σαν επαναχρησιμοποιήσιμα, ανακυκλώνει και ξαναπουλά χρησιμοποιημένα φίλτρα λαδιού, κλπ. Σκοπός της εταιρείας, εκτός από την παραγωγή αποδοτικών οχημάτων όπως τα υβριδικά, είναι να συνεχίσει να ενισχύει το δίκτυό της που σχετίζεται με την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των πόρων, με στόχο να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κόσμου της αυτοκίνησης γενικά.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...