H Opel παρουσιάζει την τεχνολογία LED Matrix

Φώτα που δεν τυφλώνουν

  • -
  • -

Το μέλλον των φωτιστικών σωμάτων της Opel, ακούει στην τεχνολογία LED Matrix light technology. Η νέα φιλοσοφία φώτων matrix σταδιακά θα εφαρμοστεί σε όλες τις σειρές μοντέλων Opel τα επόμενα χρόνια, όπως συνέβη το 2002 όταν η Opel ήταν η πρώτη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που λανσάρισε στην αγορά το σύστημα φωτισμού AFL. Πρόκειται για ένα εντελώς νέο σύστημα LED φωτιστικών σωμάτων που κάνει τη νυχτερινή οδήγηση ασφαλέστερη, πιο ξεκούραστη και άνετη για τον οδηγό.

Το σύστημα φώτων matrix λειτουργεί σε συνδυασμό με μια εμπρός κάμερα που τοποθετείται μεταξύ παρμπρίζ και εσωτερικού καθρέπτη. Μόλις οι αισθητήρες της εμπρός κάμερας ανιχνεύσουν πηγές φωτός από προπορευόμενα ή αντίθετα ερχόμενα αυτοκίνητα, τότε η ένταση φωτισμού στην περιοχή αυτή μειώνεται, ενώ ο υπόλοιπος δρόμος φωτίζεται κανονικά.


Η μεγάλη και όχι η μεσαία σκάλα φώτων είναι η στάνταρ επιλογή στη φιλοσοφία λειτουργίας του matrix. Το σκεπτικό είναι η μεγάλη σκάλα (προβολείς) να μην ενοχλεί τους άλλους οδηγούς και να προσαρμόζεται αυτόματα στις τρέχουσες οδηγικές συνθήκες, συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη λύση.

Η τεχνολογία matrix βασίζεται πάνω σε φωτιστικά σώματα στοιχείων LED. Τα στοιχεία LED έχουν αυξημένη ενεργειακή απόδοση σε σχέση με τους συμβατικούς λαμπτήρες HID και αλογόνου. Κάθε προβολέας matrix αποτελείται από τέσσερεις μονάδες φωτισμού. Πίσω από κάθε μονάδα, υπάρχουν τέσσερις ανεξάρτητες πηγές φώτων που ανάβουν και σβήνουν ατομικά, παράγοντας δεκαέξι πιθανούς συνδυασμούς. Οι εναλλαγές ανάμεσα στις 256 διαφορετικές ρυθμίσεις είναι ομαλές, χωρίς να γίνονται αντιληπτές από τον οδηγό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...