Video: Το αυτόνομο Nissan σε ρόλο… νταλίκας

Μία νέα αποστολή ανέθεσαν οι Ιάπωνες στο Leaf που δεν έχει οδηγό πίσω από το τιμόνι του

  • -
  • -

Η Οπάμα, νότια του Τόκιο, αποτελεί την έδρα ανάπτυξης της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης από τη Nissan. Στο εργοστάσιο που εδρεύει εκεί, η ιαπωνική εταιρεία δημιούργησε ένα έξυπνο σύστημα ρυμούλκησης οχημάτων, το Intelligent Vehicle Towing (IVT), το οποίο αυτοματοποιεί τη διαδικασία.

Ως βάση για τη λειτουργία του IVT χρησιμοποιείται ένα Leaf, διαρκώς συνδεδεμένο με τις υποδομές του εργοστασίου, ώστε να κινείται αυτόνομα στο χώρο. Το ηλεκτρικό της Nissan αναλαμβάνει χρέη ρυμουλκού, μεταφέροντας με πλατφόρμα τα έτοιμα αυτοκίνητα σε διάφορα σημεία των εγκαταστάσεων.

Σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα μεταφοράς υλικών εντός εγκαταστάσεων, το ITV δε χρειάζεται ούτε ράγες ούτε ειδική διαγράμμιση για να κινηθεί. Οι κάμερες και τα λέιζερ του αυτόνομου Leaf «διαβάζουν» διαρκώς τον περιβάλλοντα χώρο για εμπόδια, ώστε το τρέιλερ να φθάσει με ασφάλεια στον προορισμό του. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1.600 διαδρομές, με τη Nissan να εξετάζει την εφαρμογή του συστήματος και σε άλλα εργοστάσια, εντός και εκτός Ιαπωνίας.

Η τεχνολογία ανοίγει το δρόμο για μεταφορές χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση και στους δημόσιους δρόμους, κάτι που αναμένεται να γίνει πράξη μέσα στα επόμενα 10-15 χρόνια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...