Video: Φώτα που δεν τυφλώνουν από την Mercedes

Θα φωτίζουν μόνο ό,τι είναι απαραίτητο, ενώ θα προβάλλουν και πινακίδες οδικής σήμανσης πάνω στο δρόμο

  • -
  • -

Το σύγχρονο αυτοκίνητο οφείλει να είναι ασφαλές όχι μόνο για τους επιβάτες του αλλά και για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Ένα συμπέρασμα το οποίο έχουν αντιληφθεί όλο και περισσότεροι κατασκευαστές, κάτι που αντικατοπτρίζεται στην εξέλιξη τεχνολογικών συστημάτων. Όπως το Digital Light της Mercedes-Benz, ο φωτισμός που δεν ελέγχεται από τον οδηγό αλλά από ειδικό λογισμικό και θα περάσει στα μοντέλα παραγωγής μέσα στα επόμενα χρόνια.

Οι επιστήμονες της μάρκας από τη Στουτγάρδη εργάζονται πάνω στην τεχνολογία φώτων του αυτοκινήτου της επόμενης δεκαετίας. Η μεγάλη σκάλα θα είναι συνεχώς ενεργοποιημένη και θα προσφέρει φως σε υψηλή ανάλυση άνω των 2 εκατ. pixels.

Οι αισθητήρες του αυτοκινήτου θα συλλέγουν πληροφορίες για τον περιβάλλοντα χώρο του αυτοκινήτου (φυσικός ή τεχνικός φωτισμός, παρουσία άλλων οχημάτων ή πεζών κλπ) και μέσω ειδικού αλγόριθμου θα υπολογίζεται ανά πάσα στιγμή ο ιδανικός φωτισμός. Έτσι το φως από τους προβολείς δεν θα τυφλώνει π.χ. τον οδηγό του αυτοκινήτου από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ή τους ανθρώπους που περπατούν στην άκρη του δρόμου.

Οι δυνατότητες του Digital Light δεν σταματούν όμως εδώ. Τα φώτα θα γίνονται προτζέκτορας και θα βοηθούν τον οδηγό σε δύσκολα και σκοτεινά σημεία του δρόμου. Θα προβάλλουν στο έδαφος τις πινακίδες οδικής σήμανσης που απουσιάζουν. Όπως το STOP σε μία διασταύρωση ή πινακίδα που ενημερώνει για έργα που γίνονται πλησίον!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...