WRC 2012: Ράλλυ Γαλλίας

Αγκαλιά με το ένατο ο Loeb

  • -
  • -

Η νίκη του Sebastien Loeb στη γενέτειρα χώρα του την Γαλλία, μεταφράζεται με τον ένατο παγκόσμιο τίτλο στην εντυπωσιακή καριέρα του. Κερδίζοντας 8 από τις 21 ειδικές του αγώνα, δεν ο μεθοδικός Γάλλος οργάνωσε ιδανικά τον δρόμο για άλλο ένα τρόπαιο. Μην αφήνοντας περιθώριο στους υπόλοιπους να ελπίσουν για την πρώτη θέση και εκμεταλλευόμενος εξόδους και κακοτυχίες του ανταγωνισμού κατέλαβε την πρώτη θέση στο φετινό Ράλλυ Γαλλίας. Η δεύτερη θέση πήγε στο Jari-Matti Latvala με το Ford Fiesta RS WRC και τρίτος τερμάτισε Mikko Hirvonen με το δεύτερο εργοστασιακό Citroen DS3.

Στην κατάξη ακολουθούν οι Thierry Neuville και Mads Ostberg στην 4η και 5η θέση. Ο Εvgeny Novikov, παρά το γεγονός της εξόδου του, παρέμεινε στην 6η θέση. Η 12η ειδική ακυρώθηκε λόγω των αρκετών θεατών. Το πρώτο MINI ήταν του Chris Atkinson στην 8η θέση του αγώνα. Για άλλη μια φορά άτυχος ο Petter Solberg με το έτερο εργοστασιακό Fiesta  ο οποίος είχε μια εντυπωσιακή έξοδο στην 9η ειδική και ενώ κυνηγούσε μια θέση στην πρώτη τριάδα της κατάταξης.

Με το 1-3 των οδηγών της Citroen εξασφάλισε και το πρωτάθλημα κατασκευαστών για μια ακόμη χρονιά, συμπληρώνοντας 8 διακρίσεις. Επόμενο ράλλυ είναι αυτό της Σαρδηνίας, στις 18-21 Οκτωβρίου.

Ράλλυ Γαλλίας 2012

Αποτελέσματα

Νικητές Ειδικών Διαδρομών

Βαθμολογία

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...