WRC 2012: Ράλλυ Γερμανίας

Άπιαστος για μια ακόμη φορά ο Loeb

  • -
  • -

Μία ακόμη νίκη, την 5η στη σειρά, 7η φετινή, 74η στην καριέρα του και 9η στη Γερμανία πήρε το αστέρι της Citroen. Ο Sebastien Loeb ήταν για μια ακόμη φορά σε δικό του αγώνα, στο ράλλυ όπου κέρδισε την παρθενική του νίκη στο WRC πριν μια δεκαετία. Ο Αλσατός έρχεται έτσι ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του 9ου Παγκόσμιου τίτλου του στο θεσμό. Θα μπορούσε να πει κανείς πως ο Loeb είχε εύκολο έργο, ωστόσο κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο αφού ήταν ο μόνος από τους κορυφαίους οδηγούς που συνδύασε για μια ακόμη φορά ταχύτητα και αποφυγή λαθών. Στάθηκε βέβαια και τυχερός το πρωί του Σαββάτου, όταν η ξαφνική βροχή τον ευνόησε. Το αποτέλεσμα ωστόσο είναι πως κέρδισε τις 9 από τις 15 ειδικές διαδρομές, ανάμεσά τους και την υπερειδική, διατηρώντας την πρώτη θέση από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα.

Δεύτερος τερμάτισε ο Jari-Matti Latvala. Ο Φινλανδός της Ford ανέκαμψε από το λάθος του 2ου σκέλους, όταν έχασε το δρόμο και κατάφερε τελικά να φέρει το Fiesta στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, εμπρός από τον Mikko Hirvonen. Ο Mikko ταλαιπωρήθηκε την πρώτη μέρα, μη μπορώντας να πιάσει σωστό ρυθμό με το DS3 του. Ανέβασε όμως την απόδοσή του στη συνέχεια και έφερε άλλο ένα καλό αποτέλεσμα για τη Citroen.

Ο μεγάλος άτυχος ήταν για μια ακόμη φορά ο Petter Solberg. Ο Νορβηγός είναι σε κάθε αγώνα ταχύτατος, ωστόσο του λείπει η αποτελεσματικότητα. Στη Γερμανία, ο Solberg ξεκίνησε δυνατά και ήταν δεύτερος, μέχρι την ειδική Panzerplatte του Σαββάτου στην οποία είχε έξοδο και χτύπησε σοβαρά το Fiesta του. Στην ίδια ειδική, άτυχοι στάθηκαν επίσης ο Thierry Neuville (Citroen Junior) και στο δεύτερο πέρασμα οι Dani Sordo (Prodrive Mini) και Ott Tanak (M-Sport Ford). Μάλιστα, οι Neuville και Sordo πάλευαν για μια θέση στο βάθρο, ενώ ο Tanak πήρε τις πρώτες του νίκες σε ασφάλτινες ειδικές, πριν τελικά εγκαταλείψει. Τελικά, όλοι τους συνέχισαν τον αγώνα κάνοντας χρήση του κανονισμού Rally 2, τερματίζοντας ο Tanak 9ος, ο Sordo 10ος, ο Solberg 12ος και ο Neuville 13ος.

Για μια ακόμη φορά, αυτός που εντυπωσίασε με την απόδοσή του ήταν ο Mads Ostberg, ο οποίος μπορεί να αντιμετώπισε στην αρχή του αγώνα πρόβλημα με την υπερβολική φθορά των φρένων του κατάφερε ωστόσο να τερματίσει στην 4η θέση, εμπρός από τον Chris Atkinson που τερμάτισε πέμπτος στον πρώτο του αγώνα με το Mini της Motorsport Italia. Πολύ καλά, τέλος, τα πήγε η ομάδα της Volkswagen, με τους Sebastien Ogier και Andreas Mikkelsen να φέρνουν τα δύο Skoda Fabia Super 2000 στις θέσεις 6 και 7 αντίστοιχα, εμπρός από τον Nasser Al-Attiyah (Qatar Citroen) που έκλεισε την πρώτη οχτάδα.

Το επόμενο το ραντεβού για τους συμμετέχοντες στο WRC είναι στις 13-16 Σεπτεμβρίου στη Μεγάλη Βρετανία.

 

Ράλλυ Γερμανίας 2012

Αποτελέσματα

Νικητές Ειδικών Διαδρομών

Βαθμολογία

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...