Νέο ρεκόρ ανάβασης στο Pikes Peak

Ο Rhys Millen έκανε τη διαδρομή με το Hyundai του σε λιγότερο από 10 λεπτά

  • -
  • -

Κάνοντας νέο ρεκόρ πήρε τη νίκη στην ανάβαση του Pikes Peak 2012 ο Rhys Millen. Ο χρόνος των 9:46.164 που πέτυχε είναι ο καλύτερος που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στην θρυλική ανάβαση. Όπλο του Millen ήταν το Hyundai Genesis Coupe. Η ισχύς του ειδικά εξελιγμένου coupe της Hyundai ξεπερνά τους 700 ίππους και η ροπή του αγγίζει τα 960 Nm. Δεύτερο χρόνο, με διαφορά μόλις 17 χιλιοστά του δευτερολέπτου, πέτυχε ο Romain Dumas με Porsche 997 GT3-R, ενώ στα ηλεκτρικά νικητής ήταν ο Fumio Nutahara με Toyota EV P001, 15 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Hiroshi Masuoka με το Mitsubishi i-MiEV Evolution.

Η πιο δραματική στιγμή της ανάβασης ωστόσο ήταν το τρομακτικό ατύχημα του Jeremy Foley, το Mitsubishi Lancer Evo 8 του οποίου βγήκε από το δρόμο και έπεσε στην πλαγιά φέρνοντας αμέτρητες τούμπες και σκορπώντας στο βουνό λαμαρίνες και εξαρτήματα (δες το παρακάτω video). Το πλήρωμα ευτυχώς την γλίτωσε με ελαφρούς τραυματισμούς.

Ας σημειωθεί πως το 90ό Pikes Peak ήταν επεισοδιακό από την αρχή, μιας και ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 8 Ιουλίου και τελικά αναβλήθηκε για τα μέσα Αυγούστου εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς που έκαιγε στο Κολοράντο.

Δες εδώ τα αποτελέσματα του Pikes Peak International Hill Climb 2012. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...