WRC 2012: Ράλλυ Φινλανδίας

Με σφραγίδα Loeb!

  • -
  • -

Την τρίτη του νίκη στο Ράλλυ Φινλανδίας πέτυχε ο γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής, σε έναν αγώνα που επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά φέτος την επικράτηση των Citroen. Ο Sebastien Loeb έχοντας δημιουργήσει μια καλή διαφορά τις πρώτες δυο ημέρες, έλεγχε την απόσταση από τον δεύτερο team-mate Mikko Hirvonen με το άλλο εργοστασιακό DS3. Την τελευταία ημέρα ο Mikko Hirvonen ανέβασε την απόδοση του κερδίζοντας τις δύο τελευταίες ειδικές του αγώνα, χωρίς να καταφέρει να επιβληθεί στο Γάλλο, τερματίζοντας 6,1’’ πίσω του. Ο μικρός Φινλανδός αν και προσπάθησε αρκετά δεν κατάφερε να νικήσει στην πατρίδα του, βλέποντας τον Sebastien Loeb να πλησιάζει ακόμη πιο κοντά στον 9ο παγκόσμιο τίτλο του.

Τα Citroen έδιναν το ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με τα δύο εργοστασιακά Ford να προσπαθούν να κρατήσουν επαφή με την κορυφή. Τελικά ο Jari-Matti Latvala τερμάτισε 3ος με διαφορά 35’’ από τον Sebastien Loeb και 21’’ πιο πίσω βρέθηκε ο Petter Solberg.

Για την πέμπτη θέση πάλεψε σκληρά ο Mads Ostberg με Fiesta ο οποίος επιβλήθηκε τελικά του Ott Tanak ο οποίος έτρεχε επίσης με Fiesta. Ο Sebastien Ogier με το Fabia S2000 κατάφερε να τερματίσει στη 10η θέση της γενικής.

Επόμενος αγώνας του WRC είναι το Ράλλυ Γερμανίας, στις 24-26 Αυγούστου 2012. 

Ράλλυ Φινλανδίας 2012

Αποτελέσματα

Νικητές Ειδικών Διαδρομών

Βαθμολογία

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...