Ράλλυ Ακρόπολις 2012: ΕΔ 10 Κλένια - ΕΔ 11 Γυμνό

Καλός χρόνος για τον Latvala στην πιο σκληρή ειδική μέχρι τώρα. Ο Loeb παραμένει επικεφαλής

  • -
  • -

Ο Sebastien Loeb σημείωσε τον 1ο χρόνο στην πρώτη ειδική του τρίτου σκέλους. Ο Γάλλος ήταν μόλις 1,1 δλ. ταχύτερος από τον Jari-Matti Latvala. Ο Petter Solberg ήταν 3ος και ο Mikko Hirvonen 4ος. Οι περισσότεροι οδηγοί δηλώνουν πως η ειδική είναι σκληρή για τα αυτοκίνητα και τα ελαστικά. O Jari-Matti Latvala απάντησε στον Γάλλο, παίρνοντας τη δεύτερη ειδική του σημερινού σκέλους. Ο Petter Solberg σημείωσε το 2ο χρόνο και ο Sebastien Loeb τον 4ο. Ο Γάλλος προηγείται ακόμη στη Γενική κατάταξη, με 2ο τον Latvala, μόλις 5,1 δλ. διαφορά. Ο Solberg είναι 3ος, 20,5 δλ. πίσω από τον Loeb.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα μέχρι και την 12η ειδική εδώ.

 

LOEB Sébastien - ELENA Daniel

«Είμαι ικανοποιημένος με το ρυθμό. Κέρδισα, αλλά μόνο για 1 δλ. στη ΕΔ10, όμως ήταν καλό. Δεν ήταν εύκολο για τα ελαστικά. Στο δεύτερο πέρασμα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Η ΕΔ 11 (Γυμνό) ήταν απαιτητική και σκληρή ειδική και δεν πήρα ρίσκο. Πρέπει να πιέσουμε περισσότερο στην επόμενη ειδική.»

 

HIRVONEN Mikko - LEHTINEN Jarmo
«Θέλω να έχω καλό ρυθμό και να πιέσω κάποια στιγμή, αλλά οι ειδικές είναι σκληρές…  Πολύ σκληρή η ΕΔ Γυμνό για αυτοκίνητο και ελαστικά, αλλά τελειώσαμε χωρίς πρόβλημα. Ο χρόνος είναι καλός.»

 

LATVALA Jari-Matti - ANTTILA Miikka
«Προσπάθησα όσο μπορούσα στην ΕΔ10, κάποια κομμάτια είναι σκληρά. Πρέπει να προσέχεις. Αν ανοιχτείς, κινδυνεύεις από τις πέτρες. Έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο. Δεν ξέρω πόσο γρήγορος είναι ο Loeb. Πολύ σκληρή η ΕΔ 11 στο τέλος. Έπρεπε να κόψω. Είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει ο Loeb, αλλά είναι ρίσκο για το αυτοκίνητο. Δεν μπορείς να πιέζεις συνέχεια. Μόνο με ένα supercar μπορείς να πας flat-out σε ολόκληρη τη διαδρομή

 

SOLBERG Petter - PATTERSON Chris
«Ήταν σκληρή. Δεν πήραμε ρίσκο. Το είδατε και χτες, μια πέτρα στο δρόμο και τελειώνει το ράλλυ. Πρέπει να προσέξουμε. Στα τελευταία 3 χλμ. της ΕΔ11 ήταν  τόσο σκληρά, που αναγκαστήκαμε να κόψουμε. Πολύ σκληρή ειδική. Προσπαθήσαμε να είμαστε προσεκτικοί.»

 

TANAK Ott - SIKK Kuldar
«Γλιστράει πολύ. Δεν είναι όσο εύκολη νόμιζα. Προσπαθούμε να το ελέγξουμε πάντως.»

 

NOVIKOV Evgeny - GIRAUDET Denis
«Όλα καλά. Δεν είμαι πολύ γρήγορος, αλλά απόλυτα συγκεντρωμένος, για να προστατέψω το αυτοκίνητο, και χωρίς λάθη. Ο χρόνος στην ΕΔ11 ήταν καλός, αλλά δεν πίεσα πολύ. Προστάτεψα το αυτοκίνητο. Θέλει προσοχή, ειδικά στο 2ο πέρασμα στην κατηφόρα.»

 

AL ATTIYAH Nasser - BERNACCHINI Giovanni
«Θέλω να έχω έναν καλό αγώνα σήμερα, χωρίς λάθη. Θέλουμε καλό ρυθμό και θα προσπαθήσω να πιέσω τον Prokop, αλλά ξέρω ότι ο Ostberg είναι κοντά. »

 

NEUVILLE Thierry - GILSOUL Nicolas
«Πήγαμε αργά. Γλιστράει. Πολλές πέτρες. Ήταν πολύ δύσκολο για το αυτοκίνητο και για μένα. Σήμερα είναι η δυσκολότερη μέρα. Πολύ σκληρή η ΕΔ11. Ήταν σαν να μην λειτουργούσε ένα αμορτισέρ, αλλά μάλλον ήταν κλατάρισμα.»

 

OLIVEIRA Daniel Rolim - MAGALHAES Carlos
«Είμαστε καλύτερα από χτες. Γλιστράει. Είχαμε ένα τετ-α-κε στη μέση της ειδικής, αλλά καλύτερα από χτες, που δεν κάναμε τίποτα.»

OSTBERG Mads - ANDERSSON Jonas
«Όχι πολύ καλά. Δεν νιώθω άνετα. Γλιστράει πολύ. Δεν μπορώ να πιέσω, δεν έχω εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο. Αν χάσεις τη γραμμή, δεν έχεις καθόλου πρόσφυση. Είναι πολύ δύσκολο. Δεν χρειάζεται πάντως βιασύνη.»

ARAUJO Armindo - RAMALHO Miguel
«Κανένα πρόβλημα. Βρήκαμε πολλές μεγάλες πέτρες. Προσπαθούσαμε να τις αποφύγουμε. Ο Paulo (Nobre) μάλλον χτύπησε κάποια πέτρα.»

NOBRE Paulo - PAULA Edu
Εγκατέλειψε στο 7ο χλμ., με σπασμένο εμπρός αριστερό τροχό.

PROKOP Martin - HRUZA Zdenek
«Είναι πολύ καλύτερα από χτες με τη θέση εκκίνησης. Έχω πρόσφυση. Ξέρω ότι οι επόμενες ειδικές είναι απαιτητικές. Στην τελευταία στροφή της ΕΔ11 πήγαμε ευθεία και χτυπήσαμε σε μια πέτρα.»

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...