Ράλλυ Ακρόπολις 2012: ΕΔ 3 Θήβα & ΕΔ 4 Ελικώνας

Εξαιρετική επίδοση του Solberg στον Ελικώνα. Τέσσερις οδηγοί με διαφορά μόλις 6,5 δευτ.

  • -
  • -

Τρεις οδηγοί με σχεδόν ίδιο χρόνο ήταν το αποτέλεσμα της πρώτης ειδική του δεύτερου σκέλους που ξεκίνησε το πρωί. Στη Θήβα (SS2) επικράτησε ο Latvala, o οποίος ήταν μέχρι στιγμής ο επικεφαλής του αγώνα. Η βροχή έκανε δύσκολη την επιλογή ελαστικών κι όσοι επέλεξαν σκληρή γόμα γλιστρούσαν στο μαλακό χώμα. Στον Ελικώνα η λάσπη ειδικά στο τέλος της διαδρομής έφερε τα πάνω κάτω. Ο Solberg πήρε μια καθαρή νίκη με 9,7δευτ. διαφορά από τους Loeb-Hirvonen που έκαναν τον ίδιο χρόνο. Ο Loeb προηγείται στην γενική κατάταξη, όμως τα τέσσερα πρώτα πληρώματα έχουν διαφορά μόλις 6,5 δευτερόλεπτα.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα μέχρι και την 4η ειδική εδώ.

LOEB Sébastien - ELENA Daniel

«Ήταν καλή ειδική (Θήβα-SS3), δύσκολη, με εναλλασσόμενες συνθήκες. Δεν περίμενα βροχή, γι' αυτό δεν επέλεξα μαλακή γόμα. Δεν έχει μεγάλη διαφορά. Εύχομαι να έχω κάνει τη σωστή επιλογή, γιατί έχω μόνο μία ρεζέρβα. Είναι ΟΚ έως τώρα. Δεν ξέρω γιατί ήμουν αργός στον Ελικώνα (SS4). Πίεσα πολύ, δεν μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο.»

Δείτε το video της συνέντευξης που έσωσε ο Loeb στο gocar


HIRVONEN Mikko - LEHTINEN Jarmo
 «Είχαμε κλατάρισμα εμπρός αριστερά. Πολλή υποστροφή στο τέλος της Θήβας, λόγω της σκληρής γόμας. Ο Ελικώνας ήταν γλιστερή και απαιτητική ειδική, σχεδόν είχα μία έξοδο στα φρένα, λόγω λάσπης.»

LATVALA Jari-Matti - ANTTILA Miikka
«Όλα καλά. Τα τελευταία 2 χλμ. στη Θήβα, έβρεχε πολύ και γλιστρούσε. Ήταν λίγο τρομακτικό σε κάποιες στροφές.»

 SOLBERG Petter - PATTERSON Chris
«Δεν είναι πολύ καλά σήμερα. Είναι πολύ δύσκολα. Είχα πρόβλημα στις δεξιές στροφές (Θήβα-SS3),  και προσπαθώ να ολοκληρώσω και την επόμενη ειδική για να δούμε τι μπορούμε να αλλάξουμε στο σέρβις. Ήταν πολύ λασπωμένα στον Ελικώνα. Είμαι χαρούμενος με το χρόνο. Θέλω να κάνουμε το αυτοκίνητο ακόμα καλύτερο στο σέρβις. Κάναμε κάποια λάθη, όπως όλοι οι άλλοι.»

Δείτε το video της συνέντευξης που έσωσε ο Solberg στο gocar

 

TANAK Ott - SIKK Kuldar
 «Στο πρώτο κομμάτι της Θήβας SS3 πήγαινα με 3 κυλίνδρους, κατόπιν όλα καλά. Καλύτερη πρόσφυση απ' ό,τι στην πρώτη ειδική. Σε ορισμένα σημεία γλιστερή και λασπωμένη. Στον Ελικώνα σε μια διασταύρωση πήγαμε ευθεία λόγω της λάσπης. Χάσαμε χρόνο, αλλά τουλάχιστον δεν χτυπήσαμε το αυτοκίνητο.»

NOVIKOV Evgeny - GIRAUDET Denis
«Είμαι ευχαριστημένος με τους χρόνους σήμερα. Το αυτοκίνητο είναι καλό, απλώς η ειδική ήταν γλιστερή.»

AL ATTIYAH Nasser - BERNACCHINI Giovanni
«Απαιτητική διαδρομή ο Ελικώνας, με λάσπη στο τέλος. Είχαμε πρόβλημα με την ενδοεπικοινωνία, δεν άκουγα τον Τζιοβάνι.»

NEUVILLE Thierry - GILSOUL Nicolas
«Γλιστερή ειδική ο Ελικώνας, το ευχαριστηθήκαμε. Όλα καλά, αν και υπήρχε διαφορά σε σχέση με τις δοκιμές. Δεν είχε λάσπη στις δοκιμές.»

OLIVEIRA Daniel Rolim - MAGALHAES Carlos
Δεν εκκίνησε την ειδική της Θήβας, λόγω ασθένειας του συνοδηγού. Θα επιστρέψουν στο αυριανό σκέλος υπό καθεστώς Rally2.

NOBRE Paulo - PAULA Edu
«Μετά από τρεις δύσκολες ειδικές δεν είχαμε προβλήματα, είμαστε ευχαριστημένοι. Η ειδική ήταν δύσκολη, απαιτητική. Καθαρίζουμε το δρόμο. Το αυτοκίνητο είναι ακόμα ένα κομμάτι. Οι θεοί του ράλλυ είναι καλοί μαζί μας!»

 

Πηγή: www.acropolisrally.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...