Ράλλυ Ακρόπολις 2012: NEWS-01

Τι δήλωσαν τα αστέρια του WRC στην εκκίνηση του αγώνα

  • -
  • -

Ο Petter Solberg πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στην Qualifying Stage και θα επιλέξει τη θέση από την οποία θα ξεκινήσει το ράλλυ. Ο Jari Matti Latvala ήταν 2ος και ο Sebastien Loeb 3ος. Ο Ott Tanak ολοκλήρωσε την ειδική διαδρομή με σπασμένο δεξί ακρόμπαρο, ενώ ο Nasser Al-Attiyah με κλαταρισμένο ελαστικό. Ας δούμε τι δήλωσαν οι οδηγοί στην εκκίνηση, πριν την 1η ειδική του αγώνα.

LOEBSébastien - ELENADaniel

«Είναι δύσκολος αγώνας. Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας. Όταν ξεκινώ ένα ράλλυ, στόχος μου είναι να νικήσω, όμως πρέπει να προσέξουμε λίγο τα ελαστικά. Ελπίζω να γίνει καλή μάχη για τη νίκη.»

Δείτε το video της συνέντευξης που έσωσε ο Loeb στο gocar

 

HIRVONEN Mikko - LEHTINEN Jarmo

«Το Ακρόπολις είναι ένα γνωστό για πολλούς από εμάς ράλλυ. Θυμίζει παλιούς αγώνες, γιατί έχει μερικές πολύ σκληρές ειδικές. Ελπίζω να έχω το ρυθμό της Αργεντινής και να ανταγωνιστώ τους άλλους οδηγούς.»

 

LATVALA Jari-Matti - ANTTILA Miikka

«Είναι μια πολυάσχολη μέρα, με σφιχτό πρόγραμμα. Οι δύο πρώτες μέρες είναι εξίσου σφικτές. Σάββατο και Κυριακή είναι καλύτερες. Στόχος μου είναι να παλέψω για το πόντιουμ. Θα ήταν φανταστικό να μπορέσω να διεκδικήσω τη νίκη. Θα δούμε.»

 

SOLBERG Petter - PATTERSON Chris

«Ανυπομονώ για τις ειδικές. Είναι ενδιαφέρουσες. Μου αρέσει πολύ αυτό το ράλλυ. Υπάρχουν πολλοί θεατές. Στόχος μου είναι να νικήσω και θα πάω flat out από το ξεκίνημα.»

Δες το video της συνέντευξης που έσωσε ο Solberg στο gocar

 

TANAK Ott - SIKK Kuldar

«Έχω καλό προαίσθημα. Ο αγώνας είναι σκληρός. Δεν είναι εύκολο για τα αυτοκίνητα, αλλά θα πρέπει να το ελέγξουμε. Να συνεχίσουμε τον αγώνα. Αυτό είναι το σημαντικό.»

 

NOVIKOV Evgeny - GIRAUDET Denis

«Έχω καλό προαίσθημα. Είναι δύσκολο και σκληρό ράλλυ, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.»

 

AL ATTIYAH Nasser - BERNACCHINI Giovanni

«Περιμένω να οδηγήσω. Απογοητεύτηκα με το κλατάρισμα το πρωί. Στόχος μας είναι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.»

 

NEUVILLE Thierry - GILSOUL Nicolas

«Αισθάνομαι όμορφα που ξεκινάω το Ακρόπολις. Είμαστε έτοιμοι για τη μεγαλύτερη ειδική του αγώνα. Πρέπει να ξεκινήσουμε συγκεντρωμένοι από την αρχή. Στόχος μου είναι να τερματίσω χωρίς προβλήματα, οδηγώντας καλά.»

 

OLIVEIRA Daniel Rolim - MAGALHAES Carlos

«Στόχος είναι ο τερματισμός, αλλά θα δούμε πρώτα τις ειδικές. Πρέπει να δούμε πόσο δύσκολες θα είναι οι συνθήκες για το αυτοκίνητο.»

 

OSTBERG Mads - ANDERSSON Jonas

«Είναι σκληρός αγώνας, αλλά τα αυτοκίνητα μπορούν να ανταπεξέλθουν. Πρέπει να φερθούμε έξυπνα σε ορισμένες ειδικές, κάποιες άλλες είναι καλές. Θέλουμε να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Το πόντιουμ είναι πάντα ο στόχος, αλλά γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο. Θα πιέσουμε από την αρχή και θα δούμε πού βρισκόμαστε.»

 

ARAUJO Armindo - RAMALHO Miguel

«Είναι ένα πραγματικά δύσκολο ράλλυ. Πρέπει να προστατεύσουμε το αυτοκίνητο και να αποφύγουμε τα προβλήματα. Στόχος μου είναι να κερδίσω βαθμούς για το Πρωτάθλημα.»

 

NOBRE Paulo - PAULA Edu

«Είμαι ικανοποιημένος που θα ανοίξω την αυλαία του Ράλλυ των Θεών. Θα προσπαθήσω να μείνω στο δρόμο, να αποφύγω τις πέτρες, να προστατεύσω το αυτοκίνητο και να τερματίσω χωρίς να κάνω χρήση του superally, έτσι ώστε να κερδίσω βαθμούς στο Πρωτάθλημα.»

 

PROKOP Martin - HRUZA Zdenek

«Περιμένουμε με ανυπομονησία τις ειδικές. Μου αρέσει αυτό το ράλλυ. Είναι δύσκολο να οδηγείς το αυτοκίνητο σε διαφορετικές συνθήκες. Θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε, μιας και ακόμη μαθαίνω.»

 

OGIER Sébastien - INGRASSIA Julien

«Είναι πάντα ωραίο να βρίσκομαι στην εκκίνηση ενός αγώνα WRC. Το Ακρόπολις είναι δύσκολο για το αυτοκίνητο, αλλά ως συνήθως θα κάνουμε το καλύτερο και θα προσπαθήσουμε να είμαστε οι καλύτεροι στην κατηγορία μας.»

 

MIKKELSEN Andreas - FLOENE Ola

«Είναι η πρώτη μου φορά εδώ. Μερικές ειδικές είναι πραγματικά όμορφες. Άλλες σκληρές. Οι σκληρές είναι οι σκληρότερες που έχω δει στην καριέρα μου. Ο Ogier θα είναι πολύ γρήγορος εδώ. Ελπίζω να μπορέσω να συναγωνιστώ το ρυθμό του. Είναι δύσκολος αγώνας για μένα, γιατί δεν έχω οδηγήσει ξανά σε σκληρά ράλλυ.»

 

FUCHS SIERLECKI Nicolas - MUSSANO Fernando

«Είναι η πρώτη μου φορά εδώ. Το ράλλυ είναι πολύ δύσκολο. Θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε, ειδικά την Παρασκευή, που είναι μια πολύ σκληρή μέρα. Θα προσπαθήσω να προστατεύσω το αυτοκίνητο, να βρίσκομαι στις πρώτες θέσεις και να πιέσω την Κυριακή.»

 

LIGATO Marcos Sebastian - GARCIA RUBEN

«Ανυπομονώ να ξεκινήσω. Είναι η πρώτη μου φορά εδώ και το ράλλυ είναι το χειρότερο που έχω δει από πλευράς ειδικών. Ειδικά την Κυριακή οι ειδικές είναι πολύ σκληρές. Στόχος μου είναι ο τερματισμός, γιατί αυτό θα μου εξασφαλίσει βαθμούς.»

 

GUERRA Benito - ROZADA H.DEZ Borja

«Είμαι πραγματικά ευτυχής που βρίσκομαι εδώ. Είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα και οι ειδικές είναι οι σκληρότερες που έχω δει. Αλλά είναι μια νέα πρόκληση. Πρέπει, όμως, να κερδίσουμε, έτσι ώστε να είμαστε πιο άνετοι για το Πρωτάθλημα στη συνέχεια.»

 

LINARI Gianluca - FORTUNATO Monica

«Είναι το τρίτο μου Ακρόπολις. Μου αρέσει. Είναι δύσκολο και σκληρό. Μερικές ειδικές είναι καλές, άλλες κλασικές ελληνικές. Είναι σημαντικό να μην σπάσουμε το αυτοκίνητο.»

 

ΠΑΥΛΙΔΗΣ Σπύρος – KLINGER Nicolas

«Είναι η πρώτη μου φορά με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, αλλά και με το νέο μου συνοδηγό. Οι ειδικές είναι πάρα πολύ καλές, με εξαίρεση κάποια κατηφορικά κομμάτια, όπου έχεις περισσότερα να χάσεις, παρά να κερδίσεις.»

 

ΚΥΡΚΟΣ Λάμπρος – ΠΟΛΥΖΩΗΣ Γιώργος

«Αυτό είναι το πρώτο μας Ακρόπολις. Οι ειδικές είναι πολύ δύσκολες. Πάμε για τον τερματισμό. Και το Πρωτάθλημα παίζει ρόλο, αλλά εμάς μας ενδιαφέρει ο τερματισμός.»

 

ΨΥΛΟΣ Δημήτρης – ΚΟΝΤΟΣ Κωνσταντινος

«Είναι ένα Ράλλυ Ακρόπολις όπως πάντα: μακρύ και δύσκολο. Η αλήθεια είναι πως το γεγονός ότι συμμετέχουμε και για το Ελληνικό Πρωτάθλημα μας φρενάρει. Όμως, έχουμε στο μυαλό μας όλο το τριήμερο του αγώνα.»

 

Πηγή: www.acropolisrally.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...