WRC 2012: Ράλλυ Αργεντινής

Ο Loeb παίρνει την 70ή του νίκη και ο Solberg τα εύσημα για την ταχύτητά του

  • -
  • -

Άλλη μια νίκη πρόσθεσε στην πλούσια καριέρα του ο Sebastien Loeb, επικρατώντας με άνεση στο Ράλλυ Αργεντινής (25-29 Απριλίου). Ο Γάλλος αύξησε έτσι το προβάδισμα που έχει στη βαθμολογία και αυτό παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε το πρωινό της Παρασκευής, έχοντας 3 μικρές εξόδους που τον έριξαν στην 4η θέση. Μια αλλαγή στο set-up του Citroen DS3 όμως στο ενδιάμεσο service μεταμόρφωσε το Γάλλο που, βοηθούμενος και από το πρόβλημα του Petter Solberg με το σύστημα διεύθυνσης, ανέβηκε στην πρώτη θέση. Έτσι, η μόνη μάχη που θα μπορούσαμε να δούμε ήταν ενδοεταιρική, αφού μόνο ο Mikko Hirvonen με το δεύτερο εργοστασιακό DS3 μπορούσε να απειλήσει τον Loeb. Η Citroen όμως δεν θέλησε να ρισκάρει το 1-2 για την ομάδα και ζήτησε από τους οδηγούς της να διατηρήσουν τις θέσεις τους μέχρι το τέλος του αγώνα.

Στη Ford τα πράγματα ξεκίνησαν πολύ θετικά και τα Fiesta αποδείχτηκαν ταχύτατα όλο το 3ήμερο, αλλά τελικά το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Αρχικά ο Solberg πήρε τα ηνία του αγώνα, ωστόσο ένα πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης την Παρασκευή τον ανάγκασε σε εγκατάλειψη. Έτσι, στα υπόλοιπα δύο σκέλη εκκίνησε με το κανονισμό Rally 2 και κινήθηκε ταχύτατα καλύπτοντας αρκετό χαμένο χρόνο, ανεβαίνοντας στην 6η θέση γενικής. Είναι ενδεικτικό πως ο Νορβηγός κέρδισε συνολικά 11 από τις 19 ειδικές του αγώνα, συμπεριλαμβανομένης της power stage! Τα πράγματα κυλούσαν καλύτερα για τον Dani Sordo, που αντικατέστησε τον τραυματία Jari-Matti Latvala, έχοντας την 3η θέση στο τσεπάκι. Τουλάχιστον μέχρι την τελευταία ειδική, όπου μηχανικό πρόβλημα – πιθανότατα σπασμένος ιμάντας – του στέρησε τον τερματισμό και το πόντιουμ. Έτσι, τρίτος τελικά τερμάτισε ο Mads Ostberg με το Adapta Ford Fiesta, κάνοντας έναν ακόμη πολύ καλό αγώνα. Την πεντάδα έκλεισαν οι Martin Prokop (Fiesta RS ERC) και Thierry Neuville (Citroen Junior World Rally Team /DS3). Ο πρώην πιλότος της F1, Eliseo Salazar, τερμάτισε 12ος στο ντεμπούτο του στο WRC οδηγώντας ένα Mini της Prodrive.

Επόμενος αγώνας είναι το δικό μας 58ο Ράλλυ Ακρόπολις, στις 24 Μαΐου, για το οποίο, ως χορηγοί επικοινωνίας, ετοιμάζουμε πολλά, γι’ αυτό μείνετε online. Αν πάλι σκέφτεστε να πάρετε τα βουνά και θέλετε να το παρακολουθήσετε από προνομιακή θέση, δείτε πληροφορίες εδώ.

 

Ράλλυ Αργεντινής 2012

Αποτελέσματα

Νικητές Ειδικών Διαδρομών

Βαθμολογία

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...