WRC 2012: Ραλλυ Σουηδίας

Παρά την ατυχία, νικητής ο Jari-Matti Latvala (Ford)

  • -
  • -

Ο Jari-Matti Latvala κατάφερε και προσπέρασε την ατυχία της τελευταίας στιγμής και τερμάτισε πρώτος στον αγώνα της Σουηδίας. Το προβάδισμα των 35 δευτερόλεπτων του οδηγού της Ford, έπεσε στα μόλις 8 δευτερόλεπτα όταν χτύπησε ένα βράχο και τραυμάτισε το εμπρός του ελαστικό. Αμέσως μετά κατάφερε να οδηγήσει γρήγορα το Fiesta, ξαναδημιουργώντας διαφορά σε χρόνους, ώστε να τερματίσει εν τέλει με άνεση μπροστά από το δεύτερο Mikko Hirvonen.

Οι δύο παραπάνω οδηγοί διεκδικούσαν την πρώτη θέση από την Παρασκευή το απόγευμα. Αφού ο Mads Ostberg είχε προβλήματα με το στήσιμο του αυτοκινήτου του, ο Petter Solberg εχασε πολύτιμο χρόνο και ο Sebastian Loeb είχε μια έξοδο στα χιόνια που του κόστισε δύο ολόκληρα λεπτά.

Ο Jari-Matti Latvala άρχισε να χτίζει σιγά σιγά τη διαφορά του από τον δεύτερο Mikko Hirvonen, ο οποίος είχε κάποια θέματα με το στήσιμο και τη φθορά των ελαστικών του Citroen. Οι Petter Solberg και Mads Ostberg πολέμησαν για την τρίτη και τέταρτη θέση, αλλά τελικά επικράτησε ο δεύτερος με το Adapta Ford, όταν ο πρώτος αντιμετώπισε τον ίδιο βράχο, από τον οποίο πήγε να χάσει τον αγώνα και ο team mate του Jari-Matti  Latvala.

Τα πολλά προβλήματα κράτησαν τον Sebastian Loeb στην έκτη θέση. Πέμπτος με μια εξαιρετική εμφάνιση, μετά και την καλή επίδοση στο Monte Carlo, τερμάτισε ο Evgeny Novikov με το M-Sport Ford.

Στην έβδομη θέση τερμάτισε ο Henning Solberg, μπροστά από τον Patrick Sandell με το πληθωρικό MINI. O team mate του Sandell, Dani Sordo, με το άλλο ΜΙΝΙ εγκατέλειψε από την Παρασκευή το απόγευμα, με βλάβη στον κινητήρα, μετά από έξοδο.

Ο Martin Prokop (Czech Ford) και ο rookie στο WRC  Eyvind Brynildsen με το δεύτερο Adapta Ford συμπλήρωσαν τη δεκάδα. Παράλληλα ο Per Gunnar Andersson χάρισε στην Proton μια σημαντική νίκη στην κατηγορία S2000. Επόμενος αγώνας είναι το ράλλυ Μεξικό, 8-11 Μαρτίου.

Αποτελέσματα του αγώνα εδώ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...