WRC 2011 – Ράλλυ Ισπανίας

Νίκη και προβάδισμα για τον τίτλο ο Loeb - Πρωταθλήτρια Κατασκευαστών η Citroen

  • -
  • -

Με την 5η φετινή νίκη, προβάδισμα 8 βαθμών στην κατάταξη των οδηγών και τον τίτλο κατασκευαστών για λογαριασμό της Citroen έφυγε από την Ισπανία ο Sebastien Loeb, ο οποίος έχει πλέον σαν στόχο ένα καλό αποτέλεσμα στον επόμενο και τελευταίο αγώνα της χρονιάς που θα του εξασφαλίζει τον 8ο τίτλο του στο WRC. Ο Γάλλος, που για μια ακόμη φορά βρέθηκε να ξεκινά πρώτος στις ειδικές και να καθαρίζει το δρόμο για τους επόμενους, αυτή τη φορά στάθηκε τυχερός. Και αυτό επειδή ο χρόνος που έχανε την 1η μέρα καθαρίζοντας τις ειδικές, ήταν λιγότερος από τα πολύτιμα δευτερόλεπτα που έχαναν την 1η μέρα οι επόμενοι, οι οποίοι καθυστερούσαν στη σκόνη του που δεν έλεγε να κάτσει αλλά αιωρούταν στον αέρα περιορίζοντας την ορατότητα. Τις ελπίδες του για τίτλο διατήρησε ο Mikko Hirvonen, αν και η 2η θέση στο ράλλυ Ισπανίας δεν ήταν αποτέλεσμα της ταχύτητάς του, αλλά των προβλημάτων και της εγκατάλλειψης του Sebastien Ogier (στην προτελευταία ειδική, από κινητήρα) και των οδηγιών που δόθηκαν για μια ακόμη φορά στην ομάδα της Ford. Όπως έγινε και στα ράλλυ Γαλλίας και Αυστραλίας, ο Jari-Matti Latvala καθυστέρησε ηθελημένα για να αφήσει τον Mikko να περάσει 2ος και να κερδίσει πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα. Έτσι, ο Latvala τερμάτισε 3ος, οδηγώντας χωρίς άγχος και κάνοντας πολύ καλούς χρόνους. Φαίνεται πως στη Ford υπάρχει πολλή περισσότερη σύμπνοια μεταξύ των οδηγών, σε αντίθεση με τη Citroen που οι δύο Sebastien είναι στα μαχαίρια… Ακόμη κι έτσι πάντως, η γαλλική ομάδα κέρδισε το 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Τέταρτος γενικής ήταν ο Dani Sordo σε έναν ακόμη εξαιρετικό αγώνα με το Mini, ακολουθούμενος από τον team mate του, Kris Meeke. Ο Meeke κέρδισε μάλιστα και την υπερειδική στο τέλος. Την εξάδα έκλεισε ο Mads Ostberg με Stobart Ford, ενώ άτυχος στάθηκε ο Petter Solberg που εγκατέλλειψε την 1η μέρα από έξοδο. Νικητής στα S2000 ήταν ο Juho Hanninen (Skoda Fabia), ο οποίος στέφθηκε και πρωταθλητής της κατηγορίας για το 2011, ενώ στην κατηγορία παραγωγής κέρδισε ο Patrik Flodin (Subaru Impreza), καθώς ο ήδη πρωταθλητής Hayden Paddon (Subaru Impreza) δεν κατάφερε να εκκινήσει την Παρασκευή λόγω ηλεκτρικών προβλημάτων.

Επόμενος και τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος είναι το ράλλυ Μ. Βρετανίας, στις 10-13 Νοεμβρίου 2011, όπου ο Loeb έχει τις περισσότερες πιθανότητες να στεφθεί για 8η φορά Πρωταθλητής, με τον Hirvonen να χρειάζεται τη νίκη και ένα μέτριο αποτέλεσμα του Γάλλου για να κάνει την έκπληξη.

 

Ράλλυ Ισπανίας 2011

Αποτελέσματα

Νικητές Ειδικών Διαδρομών

Βαθμολογία

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...