H Toyota επιστρέφει στο Le Mans

Με υβριδικό πρόσωπο

  • -
  • -

Την κυριαρχία της Audi και της Peugeot θέλει να σπάσει η Toyota με το νέο υβριδικό βενζινοκίνητο πρωτότυπο για το Le Mans. Η ιαπωνική εταιρεία σκέφτεται να συμμετάσχει σε διάφορους αγώνες του πρωταθλήματος αντοχής για το 2012, έχοντας βέβαια σαν κύριο μέλημα την επιτυχία στο φημισμένο 24ώρο αγώνα.

Το νέο πρωτότυπο (LMP1) εξελίσσεται από την Toyota Motorsport επί γερμανικού εδάφους στην Κολωνία, εκεί όπου πλάθονταν τεχνολογικά και το μονοθέσιο της F1 στα χρόνια εμπλοκής της εταιρείας. Παράλληλα την υβριδική διάταξη του κινητήρα έχει αναλάβει η «μαμά» Toyota Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Toyota, η χρήση ενός υβριδικού αγωνιστικού μοντέλου σε αγώνα αντοχής, αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση. Με αυτό τον τρόπο οι Ιάπωνες θέλουν να γράψουν τη δική τους ιστορία στο Le Mans, υποστηρίζοντας κατά κάποιο τρόπο την εμμονή τους με τα υβριδικά μοντέλα. Αν και έχοντας κάποια  εμπλοκή στον απαιτητικό αγώνα του Le Mans –κυρίως στα τέλη της δεκαετίας του ’90 (GT one prototype)- η Toyota δεν έχει καταφέρει να κερδίσει το θρυλικό αγώνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...