WRC 2011: Ράλλυ Αυστραλίας

1-2 η Ford, σε τροχιά τίτλου ο Hirvonen

  • -
  • -

Τα πάνω κάτω ήρθαν στο ράλλυ Αυστραλίας, στις 8-11 Σεπτεμβρίου 2011. Τα δύο εργοστασιακά Citroen DS3 βγήκαν εκτός μάχης από εξόδους την 1η μέρα, αλλά και όταν επέστρεψαν με τον κανονισμό του superally δεν έδειξαν την υπεροχή που είχαν στους προηγούμενους αγώνες. Πρωταγωνιστές στην Αυστραλία, σε έναν αγώνα που ξεκίνησε με έντονη βροχή και τελείωσε με… εντολές από τις ομάδες, ήταν τα δύο Ford Fiesta RS WRC των Mikko Hirvonen και Jari-Matti Latvala. Η Ford πήρε την δεύτερη φετινή της νίκη (η πρώτη ήταν στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, στη Σουηδία), με τον Hirvonen να κερδίζει και να μειώνει τη διαφορά στη βαθμολογία στους 15 πόντους από τον Sebastien Loeb, με μόλις 3 ράλλυ να μένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο σκέλος, ήταν τα δύο Citroen που κηνυγούσαν την πρώτη θέση με τους οδηγούς της Ford να κάνουν μικρά λάθη που τους κόστισαν χρόνο. Ωστόσο, ο Loeb τούμπαρε και ο Ogier χτύπησε σε δέντρο, αφήνοντας τις δύο πρώτες θέσεις στα Fiesta και την 3η στον ταχύτατο Petter Solberg. Από κει και πέρα, ο Latvala ήταν ταχύτερος σε όλο το ράλλυ καθώς ο Hirvonen ξεκνούσε πρώτος και έχανε χρόνο καθαρίζοντας το δρόμο. Ωστόσο στην προτελευταία ειδική ο Latvala καθυστέρησε τόσο όσο να αφήσει τον Hirvonen, που έχει ελπίδες για τίτλο, να κερδίσει το τρίτο του ράλλυ Αυστραλίας. Τρίτος τερμάτισε ο Solberg, ο οποίος ήταν ο μόνος που έγραψε ανταγωνιστικούς χρόνους κόντρα στα εργοστασιακά DS3 και Fiesta. Την πρώτη εξάδα έκλεισαν οι Matthew Wilsοn (Stobart Ford), Khalid Al Qassimi (Abu Dhabi Ford) και Hayden Paddon (Symtech Subaru), με τον τελευταίο να κερδίζει τη νίκη και το πρωτάθλημα στα αυτοκίνητα παραγωγής (PWRC).

Τα δύο Citroen επέστρεψαν και κηνύγησαν πολύτιμους βαθμούς, με τον Ogier να ανεβαίνει στην 8η θέση και τον Loeb στην 11η. Και στη γαλλική ομάδα όμως δόθηκαν εντολές, στον Ogier να μείνει πίσω από τον Loeb που προηγείται στο πρωτάθλημα. Έτσι, ο Ogier πήρε ποινή στην προτελευταία ειδική και καθυστέρησε τόσο ώστε να πέσει 11ος, πίσω από τον Loeb. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής κέρδισε έτσι 1 βαθμό συν άλλους 3 από τη νίκη του στην σούπερ ειδική.

Επόμενο ράλλυ είναι αυτό της Γαλλίας, στις 29 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου.

 

Ράλλυ Αυστραλίας 2011 - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Αποτελέσματα

Νικητές Ειδικών Διαδρομών

Βαθμολογία

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...