F1: Μια θεωρία για το πρόβλημα του Schumacher το 2010

  • -
  • -

Μια περίεργη ιστορία βγήκε στο Ολλανδικό site f1today.nl. Σύμφωνα με μια «πηγή» κοντά στην Mercedes ο Michael Schumacher δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον προσομοιωτή της ομάδας επειδή έχει πρόβλημα. Η ακριβής ορολογία είναι «motion sickness» (ναυτία).

 

Σύμφωνα με το άρθρο ο «Nico (Rosberg) καταναλώνει περισσότερο χρόνο στον προσομοιωτή και προετοιμάζει περισσότερο το μονοθέσιό του. Ο Schumacher ξεκινάει με τον βασικό στήσιμο και αυτό εξηγεί γιατί ο Schumacher βρίσκεται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τον Rosberg».

 

Μπορεί να στέκει κάτι τέτοιο; Το GoCar επικοινώνησε με οδηγό ο οποίος έχει … φάει με το κουτάλι τους προσομοιωτές. Αφού μας εξήγησε ότι δεν έχει πληροφορίες για την είδηση αυτή, τόνισε ότι γνωρίζει ότι κάποιοι οδηγοί έχουν πρόβλημα “motion sickness”, οπότε αυτό το κομμάτι της ιστορίας έχει πιθανώς κάποια βάση. Είπε όμως ότι καμία ομάδα δεν θα κατέβαινε με δυο διαφορετικά σετ-απ για αρχή, γιατί ένας από τους δυο οδηγούς της δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον προσομοιωτή.

 

Ρωτήσαμε και κάποια άλλη πηγή η οποία μας είπε ότι αυτό το “motion sickness” δεν είναι κάτι το συνταρακτικό και ότι οι οδηγοί δεν περνούν πάνω από μια ώρα στους προσομοιωτές. Πολύ χαμός για το τίποτα …

 

Ρωτήσαμε όμως και την πλευρά του οδηγού και η εξήγηση μας δόθηκε : «Σε όλη του την καριέρα ο Michael ήταν από καιρό σε καιρό ευαίσθητος σε ζαλάδες στον προσομοιωτή, κάτι που επηρέασε τον χρόνο που μπορούσε να περάσει μέσα σε αυτό. Αυτό είναι κάτι σύνηθες για όλους τους ανθρώπους σε όλα τα πεδία που εφαρμόζεται προσομοιωτής ανάμεσα σε άλλα αυτά για στρατιωτικούς σκοπούς, σε αεροσκάφη και σε αγωνιστικά αυτοκίνητα. Ο Michael δεν βρέθηκε σε καμία μειονεκτική θέση γιατί μαζί με τους μηχανικούς του εκμεταλλεύτησε στο έπακρο τον χρόνο που μπορούσε να περάσει μέσα σε αυτό. Ο προσομοιωτής είναι ένα από τα εργαλεία τα οποία βοηθούν τους οδηγούς να προετοιμάζονται για τα αγωνιστικά τριήμερα και η διαδικασία δεν έφερε την προετοιμασία του Michael ή την ανταγωνιστικότητά του υπο μειονέκτημα σε σχέση με τον team-mate του. Η κατάσταση επιδεινώθηκε από το επίπεδο της τεχνολογίας του προσομοιωτή που έχουμε. Για πολλούς λόγους έχουμε επενδύσει σε μεγαλύτερης ποιότητας και πιο κοντά στην πραγματικότητα προσομοιωτή ο οποίος θα είναι έτοιμος και διαθέσιμος για τους οδηγούς μας σύντομα»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...