Νικήτρια η Audi στο Le Mans

Έκανε το 1-2-3 με όπλο την αξιοπιστία

  • -
  • -

Τις 9 νίκες στο Le Mans έφτασε η Audi, κερδίζοντας και φέτος τον 24ωρο αγώνα. Το νικητήριο R15 οδήγησαν οι Mike Rockenfeller, Dumas Romain και Bernhard Timo συμπληρώνοντας 397 γυρους, με μέση ωραία ταχυτητα 225,228 km/h και κάνοντας νέο ρεκόρ απόστασης. Την επιτυχία της Audi ολοκλήρωσαν τα άλλα δύο R15 που τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση, με διαφορά ενός και τριών γύρων αντίστοιχα από το πρώτο.

Η περσινή νικήτρια Peugeot, παρότι έδειξε από την αρχή ως το φαβορί για τη νίκη παίρνοντας την pole-position, εντούτοις είδε όλα τα 908 να εγκαταλείπουν τον αγώνα. Τα γαλλικά πρωτότυπα ήταν ταχύτερα από τα γερμανικά, αντιμετώπισαν όμως μηχανικά προβήματα αφήνοντας την Audi να πάρει την 9η νίκη της στο Le Mans, ισοφαρίζοντας στη 2η θέση την Ferrari. Πρώτη παραμένει η Porsche με 16 νίκες.

Στην κατηγορία LMP 2 επικράτησε το HPD «ARX 01» της Strakka Racing (5ο στη γενική κατάταξη), ενώ στην κατηγορία GT1 κέρδισε το Saleen S7R Larbre Competition, oλοκληρώνοντας τον αγώνα στην δέκατη τρίτη θέση. Στην κατηγορία GT2 τη μεγάλη μάχη μεταξύ Porsche και Ferrari κέρδισε η πρώτη, με την 997 GT3 RSR της Felbelmayr Proton Team να τερματίζει πρώτη στην κατηγορία και ενδέκατη στη γενική κατάταξη.

Δείτε ΕΔΩ τα συνολικά αποτελέσματα του φετινού αγώνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...