H Ford λέει «αντίο» στο Le Mans με πέντε GT (video)

Τα αγωνιστικά της Ford ετοιμάζονται για μια τελευταία παράσταση

  • -
  • -

Το γνωστό σύνθημα “Go Like Hell” υιοθετεί η ομάδα Ford Chip Ganassi Racing, ενόψει της θρυλικής 24ωρης αντιπαράθεσης ανθρώπων και μηχανών, στην κατηγορία GTE, στο Le Mans που θα διεξαχθεί στις 15-16 Ιουνίου. Η εκκίνηση του 87ου αγώνα των 24 Ωρών του Le Mans θα δοθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Πενήντα χρόνια μετά το σερί των τεσσάρων νικών της Ford στο Le Mans, η μάρκα με το μπλε οβάλ σήμα αποχαιρετά τον διασημότερο αγώνα αντοχής, μέσω ενός τελευταίου «μπραντεφέρ» ενάντια σε σπουδαίους αντιπάλους, όπως oi Ferrari, BMW, Aston Martin, Corvette και Porsche.

«Αυτό το τελευταίο – για την ομάδα της Ford – Le Mans θα είναι σίγουρα συγκινητικό», δηλώνει ο Mark Rushbrook, Γενικός Διευθυντής της Ford Performance Motorsport. «Στο τελευταίο μας Le Mans, λοιπόν, έχουμε πέντε GT παραταγμένα στη σχάρα εκκίνησης μαζί με εκείνο της Keating Motorsports, γι’ αυτό και ελπίζω να τα πάμε καλά. Ό,τι και να συμβεί, ήταν εμπειρία ζωής και γι’ αυτό είμαστε ευγνώμονες απέναντι στην ACO και στο WEC για τη στήριξή τους», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: FORD ΕΝΑΝΤΙΟΝ FERRARI: ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ Η ΜΑΧΗ ΣΤΟ LE MANS ΤΟΥ 66'

Η Ford είναι ο μόνος κατασκευαστής στην κατηγορία GTE Pro που έχει ανεβεί στο βάθρο και στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις στο Le Mans. Σημειώνεται, πως όλα τα εργοστασιακά Ford GT της μάρκας θα «φορέσουν» τα χρώματα της… επιτυχίας τα λεγόμενα “Celebration Liveries” αποτίοντας φόρο τιμής στις διακρίσεις της Ford στον διάσημο αγώνα αντοχής.

Στο τιμόνι του Ford GT με το Νο 66 θα βρίσκονται ο Γερμανός Stefan Mücke, ο Γάλλος Olivier Pla και ο Αμερικανός Billy Johnson, ενώ στο γνώριμο πλήρωμα με το Νο 67 των Βρετανών Andy Priaulx και Harry Tincknell προστίθεται φέτος ο Αμερικανός Jonathan Bomarito, ειδικά για το Le Mans.  

Ο Αμερικανός Joey Hand επιστρέφει στο Le Mans στο τιμόνι του Ford GT με το No 68 έχοντας πλέον αναρρώσει από μία πρόσφατη ίωση. Μαζί με το Γερμανό Dirk Müller και το Γάλλο Sébastien Bourdais, ο Hand ήταν ο νικητής στον αγώνα του Le Mans το 2016.

Το Ford GT με το No 69 και με πλήρωμα τον Αυστραλό Ryan Briscoe, τον Βρετανό Richard Westbrook και το Νεοζηλανδό Scott Dixon έχει ήδη τερματίσει δύο φορές στο βάθρο του αγώνα για λογαριασμό της Ford. Φυσικά, θα ήθελαν να κλείσουν τον κύκλο με μία νίκη φέτος μετά από μία δεύτερη και μία τρίτη θέση στο Le Mans.

Το Ford GTτης Keating Motorsports με το Νο 85 και χορηγό τη Wynn’s κατεβαίνει στη μάχη της κατηγορίας GTE Am απέναντι στις Ferrari, τις Aston Martin και τις Porsche. Ο Αμερικανός Ben Keating, ο Ολλανδός Jeroen Bleekemolen και ο Βραζιλιάνος Felipe Fraga είναι οδηγοί επιπέδου και ανυπομονούν να ξεκινήσει ο αγώνας.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...