Ποιος είναι ο οδηγός της Volkswagen στο Pikes Peak; (vid)

Μετά από 31 χρόνια η γερμανική μάρκα επιστρέφει στη θρυλική ανάβαση

  • -
  • -

Τον οδηγό που θα καθίσει πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού πρωτότυπου supercar με το οποίο θα διεκδικήσει τον καλύτερο χρόνο στην ανάβαση του Pikes Peak, ανακοίνωσε η Volkswagen Motorsport. Την αποκάλυψη έκανε με ένα έξυπνο video, στο οποίο βλέπουμε τον βετεράνο οδηγό ράλι, Jochi Kleint, που συμμετείχε στο Pikes Peak το 1987, να στέλνει την αγωνιστική του φόρμα με κούριερ στον... Romain Dumas.

O 40χρονος Γάλλος, εργοστασιακός οδηγός της Porsche στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, έχει σημειώσει τρεις φορές (2014, 2016, 2017) τον ταχύτερο χρόνο στην ανάβαση των 19,9 km στα Rocky Mountains του Colorado. Το ίδιο ευελπιστεί να πετύχει και φέτος στις 24 Ιουνίου, ενώ παράλληλα να σημειώσει και ρεκόρ χρόνου για ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο. Λόγω του μεγάλου υψόμετρου, τα ηλεκτρικά έχουν πλεονέκτημα έναντι των αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

«Η ανάβαση του Pikes Peak αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση, καθώς κάθε οδηγός έχει μόνο μία προσπάθεια. Έχω όμως μεγάλη εμπιστοσύνη στην Volkswagen Motorsport, καθώς όλη η ομάδα έχει κίνητρο και είναι ικανή να πετύχει σε κάθε τερέν», σχολίασε ο Dumas.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ GOLF ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ (!) ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΕ ΣΤΟ PIKES PEAK 
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...