Ράλι Ντακάρ: Θρίαμβος για Sainz και Peugeot (vid)

Δεύτερη νίκη στον θρυλικό αγώνα για τον «Matador», τρίτη συνεχόμενη για τη γαλλική ομάδα

  • -
  • -

Μετά από σχεδόν 8.800 km σε αμμόλοφους, πέτρες, λάσπες, σε υψόμετρα έως 4.700 μέτρα, οι Carlos Sainz και Lucas Cruz πανηγύρισαν με το Peugeot 3008DKR τη νίκη στο 40ό Ράλι Ντακάρ. Ήταν η δεύτερη νίκη για το ισπανικό πλήρωμα στον πιο δύσκολο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μετά το 2010 όταν είχαν επικρατήσει με την ομάδα της Volkswagen.

Ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη στο Ντακάρ για την Peugeot Sport, μετά τις επιτυχίες του Stephane Peterhansel το 2016 και το 2017. Ο Γάλλος, πολυνίκης του θεσμού, δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, καθώς μετά τις ατυχίες περιορίστηκε στην 4η θέση της γενικής κατάταξης. Στη 2η και 3η θέση, πίσω από τον Sainz, τερμάτισαν δύο πληρώματα της Toyota, οι Nasser Al Attiyah - Matthieu Baumel και Giniel de Villiers - Dirk von Zitzewitz, αντίστοιχα.

Η Peugeot εγκαταλείπει το Ράλι Ντακάρ, καθώς θα επικεντρωθεί πλέον στο FIA World Rallycross Championship (WorldRX), με τον Sebastien Loeb να οδηγεί ένα από τα 208 WRX. Παράλληλα θα προετοιμαστεί για το ηλεκτρικό Rallycross που θα κάνει πρεμιέρα το 2020.

Στις μοτοσικλέτες ο Αυστριακός Matthias Walkner (ΚΤΜ) σημείωσε την πρώτη του νίκη, στα φορτηγά ο Ρώσος Eduard Nikolaev (Kamaz) πανηγύρισε για τρίτη φορά στον αγώνα, στα quad επικράτησε ο Χιλιανός Ignacio Casale και στα SxS ο Βραζιλιάνος Reinaldo Varela.

Επειδή και μόνο ο τερματισμός στο Ράλι Ντακάρ ισοδυναμεί με νίκη, συνολικά 185 οχήματα είδαν την καρό σημαία: 85 μοτοσικλέτες, 32 quad, 49 αυτοκίνητα (περιλαμβάνονται 6 SxS) και 19 φορτηγά. Το ποσοστό όσων τερμάτισαν σε σχέση με όσα έλαβαν εκκίνηση πριν δύο εβδομάδες στη Λίμα του Περού έφθασε το 55%.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...