Ράλι Ντακάρ: Από τους αμμόλοφους του Περού στα βουνά της Βολιβίας (vid)

Νικητής στην 6η ειδική ο Sainz με Peugeot, παραμένει επικεφαλής ο Peterhansel

  • -
  • -

Με σημείο εκκίνησης τη λίμνη Titicaca, σε υψόμετρο 3.800 μέτρα, διεξήχθη η 6η ειδική διαδρομή του Ράλι Ντακάρ. Από τους αμμόλοφους του Περού, δίπλα στον Ειρηνικό, πληρώματα και οχήματα ανέβηκαν στα βουνά της Βολιβίας, φθάνοντας έως τα 4.700 μέτρα!

Οδηγοί και αναβάτες είχαν να αντιμετωπίσουν τη χαμηλή απόδοση των κινητήρων σε τόσο μεγάλο υψόμετρο αλλά και τη βροχή που έπεφτε. Μετά από την απώλεια μισής ώρας την προηγούμενη μέρα, όταν το Peugeot 3008DKR κόλλησε στην άμμο, ο Carlos Sainz άρχισε την αντεπίθεσή του και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο. Ο team mate του, Stephane Peterhansel, παραμένει στην κορυφή της γενικής κατάταξης έχοντας προβάδισμα 27 λεπτών.

Στις μοτοσικλέτες, την ειδική κέρδισε ο Γάλλος Antoine Meo με KTM, ενώ στο τέλος της ημέρας είχαμε αλλαγή στην κορυφή της γενικής κατάταξης, με τον Αργεντινό Kevin Benavides (Honda) να ξεπερνά τον Ολλανδό Adrien Van Beveren (Yamaha).

Την Παρασκευή τα πληρώματα έχουν την πρώτη μέρα ξεκούρασης και οι μηχανικοί την ευκαιρία να κάνουν τις απαραίτητες επιδιορθώσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...