Με ηλεκτρικό τέρας η Volkswagen στο Pikes Peak

Επιστροφή στη θρυλική ανάβαση μετά από 30 χρόνια για τους Γερμανούς

  • -
  • -

Η παρουσία ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ανάβαση του Pikes Peak είναι όλο και πιο συνηθισμένη. Όχι όμως για τους λόγους που βλέπουμε σε άλλες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού (όπως στη Formula E), δηλαδή το μικρότερο δυνατόν αποτύπωμα στο περιβάλλον, αλλά εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στα Rocky Mountains του Colorado.

Η διαδρομή των 19,9 km καταλήγει στην κορυφή του βουνού, σε υψόμετρο 4.300 μέτρων. Ο αέρας είναι τόσο λεπτός που οι κινητήρες εσωτερικής καύσης δυσκολεύονται να αποδώσουν τα μέγιστα. Πέρα από το απόλυτο ρεκόρ (8:13.878) που κατέχει ο Sebastien Loeb από το 2013 με το θηριώδες Peugeot 208 T16 των 875 ίππων, τα ηλεκτρικά πρωτότυπα δείχνουν το... δρόμο.

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στην ανάβαση τον Ιούνιο του 2018 μετά από 31 χρόνια. Τελευταία επίσημη παρουσία της εκεί ήταν το 1987 με ένα Golf με διπλό κινητήρα. Με ένα εντυπωσιακό τετρακίνητο πρωτότυπο (την εξέλιξή του έχει αναλάβει το αγωνιστικό παρακλάδι της Volkswagen), η γερμανική μάρκα θα επιχειρήσει να σπάσει το ρεκόρ για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο κατέχει από το 2016 ο Νεοζηλανδός Rhys Millen με το eO PP100 και χρόνο 8:57.118.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...