Πρωταθλητής Ελλάδος Ράλι ο Τσολακίδης

Ο Θεσσαλονικιός οδηγός κατέκτησε τον τίτλο με το Skoda Fabia R5

  • -
  • -

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος Ράλλυ, δεύτερο μετά το 2003, κατέκτησε ο Σωκράτης Τσολακίδης, επικρατώντας στον τελευταίο αγώνα που διεξήχθη στη Λάρισα. Με τον Χρήστο Δήμο στο δεξί μπάκετ του Skoda Fabia R5 της ουγγρικής Eurosol, ο οδηγός από τη Θεσσαλονίκη σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και στις δέκα ειδικές διαδρομές του αγώνα! Παράλληλα κατέκτησε το μέγιστο των βαθμών για το Κύπελλο Ράλλυ Βορείου Ελλάδος.

Δεύτεροι πίσω από τους νικητές ήταν οι Τάκης Καμπύλης/Σταύρος Σταμέλος με το Skoda Fabia S2000, ενώ τρίτοι τερμάτισαν οι Γιάννης Μπαντούνας-Κώστας Σούκουλης με το Mitsubishi Lancer EVO VI. «Σίγουρα θα θέλαμε να είχαμε περισσότερο ανταγωνισμό για να έχει μεγαλύτερη αξία ο τίτλος. Παρόλα αυτά χαιρόμαστε που το Πρωτάθλημα έρχεται για ακόμα μια φορά στη Βόρεια Ελλάδα αν και το αφιερώνουμε στους φίλους μας σε όλη την Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις είναι τέτοιες που δεν μου επιτρέπουν να κάνω σχέδια για το μέλλον», δήλωσε ο Τσολακίδης.

Ο νεαρός Κώστας Μυλωνάς από τη Λαμία με συνοδηγό τον Γιάννη Καλοπίτα επικράτησε με την Toyota Corolla KE 30 στην κατηγορία των Ιστορικών. Νικητές του αγώνα που διεξήχθη στο πλαίσιο του Επάθλου Ιστορικών Regularity Αυτοκινήτων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA) είναι οι Κονταράτος Θεμιστοκλής-Ιατρίδης Ιούλιος με Porsche 911 SC. Τη δεύτερη θέση κατέκτησαν οι Γιώργος Κατσαούνης-Μαθιός Μανσόλας με VW Golf GTI και 32,8 βαθμούς ποινής, ενώ το πόντιουμ συμπλήρωσαν οι Σπύρος και Νίκος Μουστάκας με Alfa Romeo Alfasud Ti και 33,1 βαθμούς ποινής. Με την τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης ο Joseph Lambert, συνοδηγός του Christian Crusifix, εξασφάλισε τον τίτλο συνοδηγών στο Επάθλο Ιστορικών Regularity Αυτοκινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την κακή τους επίδοση στο τρίτο σκέλος του αγώνα, οι Οικονόμου Γιώργος-Οικονόμου Νίκος κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρώτη θέση στο ελληνικό Πρωτάθλημα Regularity.

Η απονομή των επάθλων πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας, της πόλης που φιλοξένησε τον αγώνα, παρουσία εκπροσώπων των χορηγών, όπως και εκπροσώπων όλων των περιοχών που φιλοξένησαν Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος 2017.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...