Παρατά το DTM για τα... μάτια της ηλεκτρικής Formula η Mercedes-Benz

Η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση επηρεάζει άμεσα και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

  • -
  • -

Μετά τις Audi/BMW και η Mercedes-Benz, ο τρίτος πυλώνας της γερμανικής premium αυτοκινητοβιομηχανίας, ανακοίνωσε την εργοστασιακή συμμετοχή της στη Formula E. Η εμπλοκή θα αρχίσει από την έκτη σεζόν του θεσμού, δηλαδή την περίοδο 2019/20.

Ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριότητων της Mercedes-Benz, Toto Wolff, ανακοίνωσε ότι το 2018 θα είναι η τελευταία χρονιά της μάρκας στο DTM, το Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού.

Έτσι η Mercedes-Benz θα συμμετέχει παράλληλα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, την Formula 1 που διανύει την υβριδική εποχή και στη Formula E, η οποία ακολουθεί την τάση της ηλεκτροκίνησης που χαρακτηρίζει το χώρο του αυτοκινήτου. Μέσω της Formula E θα μπορέσει να στηρίξει διαφημιστικά τις πωλήσεις της ηλεκτρικής της γκάμας, της EQ.

«Αν και η αποχώρηση από το DTM είναι για όλους δύσκολη, θα κάνουμε το παν τόσο φέτος όσο και την επόμενη σεζόν ώστε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους. Το οφείλουμε στους φιλάθλους μας αλλά και στους εαυτούς μας», δήλωσε ο Wolff.

Από το 1988, η Mercedes-Benz μετρά στο DTM 10 πρωταθλήματος οδηγών, 13 ομάδων και 6 κατασκευαστών. Κατέγραψε 183 νίκες σε αγώνες, 128 pole positions και 540 παρουσίες στο βάθρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...