Η Ford στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής στη Γερμανία

Η Ford Chip Ganassi Racing θα αγωνιστεί αυτό το Σαββατοκύριακο στον 4ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA στη Γερμανία

  • -
  • -

Αυτό το Σαββατοκύριακο στη Γερμανία και την πίστα του Nurburgring θα γίνει ο αγώνας αντοχής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής FIA, εκεί όπου θα λάβει μέρος και η Ford Chip Ganassi Racing Team. Με την ευρωπαϊκή έδρα της Ford στην Κολωνία, οι 6 Ώρες του Nurburgring είναι ένας εντός έδρας αγώνας για τη ομάδα, που θα απολαύσει τη στήριξη των ντόπιων οπαδών της στη μάχη για κορυφαίες διακρίσεις.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA, αυτή τη στιγμή η Ford είναι πρώτη στην κατάταξη των Κατασκευαστών, εννέα βαθμούς μπροστά από την περσινή νικήτρια Ferrari. Οι Andy Priaulx (GB) και Harry Tincknell (GB) βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης των Οδηγών του GT FIA World Endurance Championship, με προβάδισμα 11-βαθμών από το πλήρωμα της #97 Aston Martin. Οι ομόσταυλοί τους Stefan Mücke (GER) και Olivier Pla (FRA) βρίσκονται στην 5η θέση, με 31 βαθμούς διαφορά από το άλλο #67 Ford GT, αλλά απομένουν ακόμα 6 αγώνες και όλα παίζονται.

«Είναι καταπληκτικό να βλέπεις τη Ford στην κορυφή της κατάταξης των κατασκευαστών στη μάχη για τον παγκόσμιο τίτλο» δήλωσε ο Mücke. «Επίσης χαίρομαι που οι ομόσταυλοί μου είναι στην κορυφή της κατάταξης των οδηγών, αλλά ο Olivier Pla και εγώ θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους φτάσουμε. Το Nurburgring είναι ένας εντός έδρας αγώνας για μένα, και είναι θαυμάσιο που αγωνίζομαι ξανά εκεί».

«Είμαστε 11 βαθμούς μπροστά από την Aston Martin πριν το Nurburgring» δήλωσε ο Priaulx. «Αλλά ακριβώς πίσω από την Aston είναι μία Ferrari, και ακολουθεί μία Porsche. Μία νίκη στο WEC σου δίνει 25 βαθμούς, που σημαίνει ότι μπορεί να είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα, αλλά ο ανταγωνισμός είναι ακόμα ανοιχτός. Οι επόμενοι δύο αγώνες θα είναι ιδιαίτερα σκληροί για εμάς, γι’ αυτό πρέπει να συγκεντρωθούμε και να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Ο κάθε βαθμός μετράει». Ο αγώνας 6 Hours of Nurburgring ξεκινά αυτή την Κυριακή στις 14.00 ώρα Ελλάδος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...