Ρεκόρ στην ανάβαση του όρους Washington από τον Pastrana (vid)

Ο Αμερικανός έσπασε τα χρονόμετρα με το Subaru WRX STI

  • -
  • -

Μπορεί να μην διαθέτει την αίγλη του Pikes Peak, όμως η ανάβαση του όρους Washington έχει τη δική της ιστορία και φανατικούς φίλους. Η μήκους 12,2 km διαδρομή, με ασφάλτινα αλλά και χωμάτινα κομμάτια, αποτέλεσε «υπόθεση» της Subaru, όμως πρωταγωνιστής δεν ήταν ο αναμενόμενος.

Ο τίτλος του φαβορί συνόδευε τον David Higgins, ο οποίος κατείχε το ρεκόρ χρόνου στην ανάβαση από το 2014 με 6:09.09. Όμως ο Βρετανός έχασε τον έλεγχο του WRX STI, με αποτέλεσμα αυτό να χτυπήσει σε ένα βράχο και να εγκαταλείψει.

Ο team mate του Higgins, Travis Pastrana, γνωστός από τα... τρελά του κόλπα σε δύο και τέσσερις τροχούς, δεν έχασε την ευκαιρία και με το άλλο Subaru WRX STI διέλυσε τον ανταγωνισμό. Ο χρόνος του 33χρονου Αμερικανού (5:44.72) ήταν κατά σχεδόν 25 sec καλύτερος από το μέχρι εκείνη στιγμή ρεκόρ της ανάβασης.

«Δεν μπορώ να περιγράψω όσο διασκεδαστικό είναι στην οδήγηση το WRX STI και θέλω να ευχαριστήσω τη Subaru που μου το παρείχε. Στη δεύτερη απόπειρα προστάτεψα περισσότερο τα ελαστικά και αυτή η τακτική απέδωσε. Πρόκειται πιθανόν για την πιο δύσκολη διαδρομή με τέρμα το γκάζι», δήλωσε ο Pastrana. Στη συγκεκριμένη έκδοση του WRX STI ο 4κύλινδρος boxer κινητήρας αποδίδει περισσότερους από 600 ίππους!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...