Karting: Θετική εμφάνιση του Σωτηρόπουλου στη Γαλλία

Στον τελικό της κατηγορίας ΚΖ2 στο Mans αγωνίστηκε ο 18χρονος οδηγός

  • -
  • -

Σε έναν μεγάλο αγώνα διεθνούς βεληνεκούς κατάφερε να αγωνιστεί ο νεαρός οδηγός Φώτης Σωτηρόπουλος, μαζεύοντας πλούσιες εμπειρίες. Ο 2ος γύρος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Karting για την Κατηγορία KZ2 με 6τάχυτα καρτ έγινε 28 Ιουνίου - 2 Ιουλίου. Στην πίστα το Mans μήκους 1.384 m κυριάρχησε ο άστατος καιρός με τις εναλλαγές να δυσκολεύουν τις επιλογές των ελαστικών.

Με αυτό το δεδομένο, αλλά και με την διάθεση να αποκομίσει το μέγιστο δυνατό από ένα τόσο σημαντικό αγωνιστικό ραντεβού, ο Έλληνας οδηγός βελτίωνε αισθητά της επιδόσεις του κατά τη διάρκεια του αγώνα, στο τιμόνι ενός καρτ με σασί της Ιταλικής EVO Kart, κινητήρα TM και ελαστικά Bridgestone, τα οποία ήταν κοινά για όλους τους οδηγούς.

Μετά τις χρονομετρημένες δοκιμές βρισκόταν στην 40ή θέση ανάμεσα στους 63 οδηγούς που εκκίνησαν, ενώ έπειτα ξεκίνησε η διαδικασία των προκριματικών που περιλάμβανε πολλές σειρές αγώνων, από τους οποίους θα προέκυπταν οι 34 ταχύτεροι οδηγοί για να αγωνιστούν στον τελικό.

Η προσπάθεια καρποφόρησε με τον Φ. Σωτηρόπουλο να λαμβάνει μέρος στον τελικό, ξεκινώντας από την 34 θέση. Το μεσημέρι της Κυριακής που έγινε ο αγώνας ο «μικρός» κατάφερε να κερδίσει από τον πρώτο κιόλας γύρο 12 θέσεις, ανεβαίνοντας στην 22ος. Δυστυχώς όμως στον 12ο γύρο ένα πρόβλημα στον κινητήρα τον υποχρέωσε να εγκαταλείψει την προσπάθειά του, φεύγοντας όμως κερδισμένος σε επίπεδο εμπειριών.

Ο Φώτης Σωτηρόπουλος δήλωσε:  "Η συμμετοχή σε αυτόν τον αγώνα ήταν μια συναρπαστική εμπειρία, την οποία συνιστώ σε όποιον οδηγό θέλει να εξελιχθεί και να αποκτήσει περισσότερες αγωνιστικές εμπειρίες. Εμείς διασκεδάσαμε, ενώ ταυτόχρονα πετύχαμε το στόχο μας που ήταν η παρουσία στον Τελικό. Μπορεί να είχαμε ατυχίες, όπως η εγκατάλειψη στον Τελικό, όμως αυτά είναι μέρος των αγώνων και είναι μέσα στο πρόγραμμα. Συνολικά είμαι πολύ ευχαριστημένος! Επόμενος στόχος, είναι ο Τελικός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γερμανίας, που θα συμμετάσχω το Σεπτέμβριο".

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...