Le Mans: Ανέβηκε βάθρο η Ford

H Ford Chip Ganassi Racing κατέκτησε στη 2η θέση της GTE Pro του Le Mans λίγο πριν τον τερματισμό

  • -
  • -

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ford Chip Ganassi Racing ανεβαίνει στο βάθρο του Le Mans. Πιο συγκεκριμένα το Ford GT #67 κατέκτησε τη δεύτερη θέση της κατηγορίας GTE Pro. Με πλήρωμα τους Βρετανούς Andy Priaulx και Harry Tincknell και το Βραζιλιάνο Pipo Derani διεκδίκησε τη δεύτερη θέση στον τελευταίο γύρο των 24 Ωρών του Le Mans. Τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο τέλος του αγώνα η Corvette, που ήταν στη δεύτερη θέση, έδωσαν την ευκαιρία στον Tincknell να επιτεθεί και να πάρει τη δεύτερη θέση πάνω στην καρό σημαία. 

Σε μία συναρπαστική μάχη ανάμεσα στους κατασκευαστές σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου αγώνα, το πλήρωμα #67, που είχε κερδίσει τον πρώτο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής FIA WEC στο Silverstone, απέδειξε τις ικανότητές του χάρη στην πολύ καλή στρατηγική και την απίστευτη προσπάθεια από μέρους όλης της ομάδας.

Και τα τέσσερα Ford GT τερμάτισαν στις 24 Ώρες του Le Mans, έναν από τους πιο συγκλονιστικούς αγώνες στο Circuit de la Sarthe εδώ και πολλά χρόνια. Ο περσινός νικητής, το Ford GT #68 τερμάτισε στην έκτη θέση με το #69 πίσω του στην έβδομη και το #66 στη δέκατη.

Και τα τέσσερα Ford GT της ομάδας ήταν πολλά υποσχόμενα στην αρχή του αγώνα, όταν προηγούνταν στο Circuit de la Sarthe των 14 χιλιομέτρων. Αργότερα, όταν έπεσε η νύχτα, εμφανίστηκαν κάποια προβλήματα και μάλιστα απροειδοποίητα. 

Το Ford GT #66 προηγείτο στην κατηγορία μέχρι και την τέταρτη ώρα με τον Αμερικανό Billy Johnson στο τιμόνι, αφότου ο Γερμανός Stefan Mücke είχε ξεκινήσει όγδοος. Όμως 10 ώρες αργότερα ένα πρόβλημα στην πίσω ανάρτηση έστειλε τον ομόσταυλό τους Γάλλο Olivier Pla στα επιβραδυντικά χώματα, ρίχνοντας το πλήρωμα #66 στην τελευταία θέση.

Το πλήρωμα #68 δυσκολεύτηκε στις κατατακτήριες μια και κατατάχθηκε 12ο στη γραμμή εκκίνησης. Παρότι το πλήρωμα προηγήθηκε για λίγο χάρη στην επίθεση του Γερμανού Dirk Müller και επέδειξε πολύ καλό ρυθμό, μία σειρά από προβλήματα στα pit stop δεν τους επέτρεψε να δείξουν όσα υπόσχονταν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...