24 Ώρες Le Mans: Νίκη για την Porsche, νέο δράμα για την Toyota

Τρίτη σερί επιτυχία στο θρυλικό αγώνα αντοχής για τη γερμανική ομάδα, ενώπιον 258.000 θεατών

  • -
  • -

Μετά το 2015 και το 2016, η Porsche πανηγύρισε και το 2017 στις 24 Ώρες του Le Mans, φθάνοντας τις 19 συνολικά νίκες. Ο σημαντικότερος αγώνας αντοχής στον κόσμο – που φέτος συγκέντρωσε 258.000 θεατές) στάθηκε σκληρός για αρκετά πληρώματα για μία ακόμη χρονιά.

Μετά από αρκετά προβλήματα τις πρώτες ώρες που τον έριξαν στην προτελευταία θέση της κατάταξης, την καρό σημαία είδε πρώτος ο Timo Bernhard με το 919 Hybrid #2! Αυτή είναι η δεύτερη νίκη στο Le Mans για τον Γερμανό οδηγό. Μαζί του στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Νεοζηλανδοί team mates του, Earl Bamber και Brendon Hartley. Μάλιστα για πρώτη φορά μετά το 1966, δύο Νεοζηλανδοί κέρδισαν στον 24ωρο αγώνα.

Στη 2η θέση της γενικής κατάταξης τερμάτισε το Oreca #38 της Jackie Chan DC Racing από την κατηγορία LMP2 με τους Ho-Pin Tung, Thomas Laurent, Oliver Jarvis, ενώ στην 3η το Oreca #13 της Vaillante Racing με τους Nelson Piquet Jr, David Heinemeier Hansson, Mathias Beche.

Η νύχτα αποδείχτηκε καταστροφική για την Toyota, καθώς τα δύο από τα τρία TS050 Hybrid (με τους αριθμούς 7 και 9) εγκατέλειψαν, ενώ το τρίτο (με τον αριθμό 8) τερμάτισε μεν, όμως προβλήματα στο υβριδικό σύστημα δεν του επέτρεψε κάτι καλύτερο από την 9η θέση γενικής.

Στην κατηγορία GTE Pro, η Aston Martin Vantage #97 πήρε τη νίκη στον τελευταίο γύρο, προσπερνώντας την Corvette #63 που υπέστη κλατάρισμα ελαστικού. Τέλος, στην GT Am πανηγύρισαν τη νίκη τα μέλη του πληρώματος της Ferrari 488 GTE #84.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...