24 Ώρες Le Mans: Με ρεκόρ στην pole η Toyota (vid)

Η ιαπωνική μάρκα έστειλε «μήνυμα» στους υπόλοιπους διεκδικητές της νίκης

  • -
  • -

«Ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό», λέει το απόφθεγμα και στην Toyota GAZOO Racing φαίνεται ότι έγινε πράξη. Μετά το δραματικό φινάλε στον περσινό 24ωρο αγώνα του Le Mans, όπου έχασε τη νίκη από μηχανικό πρόβλημα στον τελευταίο γύρο, η ιαπωνική ομάδα επέστρεψε κατακτώντας την pole position και μάλιστα με τον ταχύτερο γύρο όλων των εποχών!

Ο Kamui Kobayashi ολοκλήρωσε το γύρο με το Toyota TS050 HYBRID #7 σε χρόνο 3'14"791, που αντιστοιχεί σε μέση ωριαία ταχύτητα 251,9 km/h! Μαζί με τους team mate του, Mike Conway και Stephane Sarrazin, θα διεκδικήσουν τη νίκη στον αγώνα που αρχίζει το Σάββατο στις 4 μμ (ώρα Ελλάδας). Ήταν η τρίτη pole position για την Toyota στο θρυλικό αγώνα αντοχής, μετά το 1999 με τον Martin Brundle και το 2014 με τον Kazuki Nakajima.

Η πρώτη σειρά ανήκει ολοκληρωτικά στην Toyota, καθώς το αυτοκίνητο #8 (Sebastien Buemi, Anthony Davidson, Kazuki Nakajima) θα εκκινήσει από τη 2η θέση. Πίσω, στην 3η και 4η θέση του grid, θα βρεθούν δύο Porsche 919 Hybrid: η #1 με τους Neel Jani, Andre Lotterer, Nick Tandy και η #2 με τους Timo Bernhard, Earl Bamber, Brendon Hartley. Η Porsche προέρχεται από δύο σερί νίκες, το 2015 και το 2016.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...