Θωμάς Κρασώνης: Ένας Έλληνας στο εξωτερικό

Με ψυχή και όραμα, ο μικρός (σε ηλικία) Θωμάς πήρε το αγωνιστικό και πήγε στην Αγγλία να κυνηγήσει το όνειρό του

  • -
  • -

Ο Θωμάς Κρασώνης ανήκει στην κατηγορία των, αρκετών ομολογουμένως Ελλήνων που αναζητούν την τύχη τους εκτός συνόρων. Εκεί έξω στην Ευρώπη, όπου οι ευκαιρίες είναι περισσότερες και τα πράγματα περισσότερο αξιοκρατικά. Όπως κάθε νέος έτσι και ο «μικρός» μόλις 15 ετών Θωμάς άνοιξε τα φτερά του για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο άθλημα που αγαπά και πιστεύει ότι μπορεί να ξεχωρίσει.

Ξεκίνησε από τα καρτ σε ηλικία μόλις 9 ετών ξεχώρισε και γρήγορα βρέθηκε να οδηγεί αυτοκίνητα ενιαίου τύπου. Ωστόσο, στη χώρα δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα για συμμετοχή ανηλίκων σε αυτή την κατηγορία, κάτι που όμως δεν ισχύει και στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στη Μ. Βρετανία, τη Μέκκα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Με τη στήριξη της οικογένειάς του λοιπόν συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα που περιλαμβάνει εννέα διπλούς αγώνες, με αυτοκίνητα ίδιων προδιαγραφών της Citroen. Πίσω από το τιμόνι των Saxo υπάρχουν οδηγοί από το Μεγάλο Νησί, αλλά και διαφορετικών εθνικοτήτων, οι οποίοι όμως ζούνε μόνιμα στη χώρα.

Το ίδιο δεν συμβαίνει με τον Θωμά, ο οποίος καλείται να συνδυάσει τη ζωή ενός μαθητή με αυτή ενός επαγγελματία αθλητή και μάλιστα πατώντας με το ένα πόδι στην Ελλάδα και το άλλο στη Μ. Βρετανία. Εκεί όπου ταξιδεύει ανάλογα με το πρόγραμμα προς το τέλος της εβδομάδας, την Πέμπτη, για να συμμετέχει στους αγώνες και μετά να επιστρέψει αργά το βράδυ της Κυριακής στο Ελ. Βενιζέλος, όπου τον περιμένουν τα μαθήματά του.

Η καθημερινότητά του γεμάτη σε βαθμό που αναρωτιέσαι αν μένει χρόνος για προσωπική ζωή. Όπως όμως ο ίδιος δήλωσε, τον ενθουσιάζει η ιδέα της συμμετοχής του σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα και του δίνει δύναμη να ακολουθήσει τις προπονήσεις χωρίς την γκρίνια που χαρακτηρίζει παιδιά της ηλικίας του όταν φορτώνεται το πρόγραμμά τους.

Δίπλα του ολόκληρη ομάδα, με τον Χάρη Μπουροθανασόπουλο να φροντίζει για τα… μηχανικά μαζί με τον Παναγιώτη Σαρίδη, τον οδηγό Σταμάτη Κατσίμη και τον Κώστα Παπαχρήστο να του δίνουν τα σωστά πατήματα, αλλά και τους γυμναστές Βαγγέλη Χούμη και Βασίλη Παπαϊωάννου να ενισχύουν τη φυσική κατάσταση του Θωμά, έτσι ώστε να μπορεί να ανταπεξέρθει στις υψηλές απαιτήσεις.

Ο Θωμάς Κρασώνης βρίσκεται στη δεύτερη χρονιά του στη Βρετανία, δείχνοντας να παίρνει τα… γράμματα, όπως λένε οι άνθρωποι και οι αριθμοί και πιθανότατα με σωστές κινήσεις να προχωρήσει αγγίζοντας το όνειρό του, να τρέξει σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα με δυνατά αυτοκίνητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...