Οι ιστορικές Alfa Romeo στο Targa Florio

Η FCA στον θρυλικό ιταλικό αγώνα με τα πιο ωραία της αυτοκίνητα του παρελθόντος

  • -
  • -

Ξεκίνησε χθες 20 Απριλίου ένας από τους πλέον θρυλικούς αγώνες αυτοκινήτου, το Targa Florio. Στον 101ο αγώνα η FCA (Fiat Chrysler Automobiles) θα είναι χορηγός με τις Alfa Romeo και Abarth, ενώ θα συμμετέχει στον αγώνα και την κατηγορία των ιστορικών οχημάτων με όμορφα μοντέλα του παρελθόντος της Alfa Romeo και της Fiat.

Με σπουδαίο παρελθόν που αντικατοπτρίζεται στις επιτυχίες που σημείωσε η Alfa Romeo στον αγώνα του Targa Florio μετρώντας 10 νίκες, τρεις δεύτερες θέσει και επτά τρίτες, η ιταλική φίρμα επιστρέφει και φέτος με εμβληματικά μοντέλα όπως η Giulietta SZ του 1960, η Giulia Sprint Speciale του 1963, η Giulia GTA του 1965 και την 1600 Spider Duetto του 1966. Δίπλα τους σηματοδοτώντας το μέλλον θα βρίσκονται η νέα Giulia και η Stelvio.

Ανάλογα επιτυχίες είχε η Abarth τόσο σε αγώνες ταχύτητας, όσο και όταν το Targa Florio έγινε ράλι. Φέτος ο ένας από τους χορηγούς του αγώνα θα συμμετέχει με δύο Abarth 124 Spider, ενώ ιδιαίτερη θέση θα έχουν και τα νέα μοντέλα της ιταλική φίρμας, 595 Pista, 124 Spider και 124 Rally. Τέλος η Fiat γιορτάζει την επέτειο της πρώτης της νίκης που είχε σημειώσει το 1907 με τον Felice Nazzaro στον αγώνα της Σικελίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...