Ράλι Σουηδίας: Πρώτη νίκη για την Toyota μετά από 18 χρόνια! (vid)

Ο Latvala χάρισε στην ιαπωνική εταιρεία την πρώτη της νίκη στο WRC, μετά την επικράτηση του Auriol στην Κίνα το 1999

  • -
  • -

Η επιστροφή της Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι απέδωσε καρπούς μόλις στο δεύτερο αγώνα της σεζόν. Ο Jari-Matti Latvala εκμεταλλεύτηκε το «παιδικό λάθος» του Thierry Neuville στην υπερειδική του Σαββάτου και έφθασε σε μία άνετη επικράτηση στο Ράλι Σουηδίας με το Yaris WRC. Ήταν η 17η νίκη για τον 32χρονο Φινλανδό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και 4η στη Σουηδία.

«Είναι εκπληκτικό! Νέα ομάδα, νέο αυτοκίνητο, μόλις ο δεύτερος αγώνας και κερδίσαμε. Πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν, όμως αρχής γενομένης από το επόμενο ράλι στο Μεξικό (9-12 Μαρτίου) θα δουλέψουμε σκληρά», δήλωσε πανευτυχής ο Latvala. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι δύο οδηγοί της M-Sport με Ford Fiesta, ο Εσθονός Ott Tanak (+29,2 sec) και ο Γάλλος Sebastien Ogier (+59,5 sec).

O Neuville, που «αυτοκτόνησε» το βράδυ του Σαββάτου έχοντας έξοδο στην υπερειδική του Karlstad με το Hyundai i20 και ενώ ήταν επικεφαλής του αγώνα, προστάτευσε τα ελαστικά του το πρωί της Κυριακής προκειμένου να συγκεντρώσει ορισμένους πόντους στην Power Stage. Τελικά ήταν τρίτος (πίσω από τους Latvala και Ogier), εξασφαλίζοντας 3 βαθμούς.

Στην κατάταξη των οδηγών προηγείται ο Latvala με 48 βαθμούς, έναντι 44 του Ogier και 33 του Tanak.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...