WRC: Συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο Ogier!

Τι κι αν άλλαξε ομάδα. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής νίκησε και φέτος στο Μόντε Κάρλο

  • -
  • -

Καλύτερη πρεμιέρα στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι σίγουρα δεν μπορούσαν να φανταστούν στην M-Sport. Όμως η εμπειρία του Sebastien Ogier και η απόδοση του Ford Fiesta στις παγωμένες ειδικές του Μόντε Κάρλο απέδωσαν καρπούς. Ο 33χρονος Γάλλος (παγκόσμιος πρωταθλητής την τετραετία 2013-2016 με τη Volkswagen) πανηγύρισε τη νίκη, η οποία ήταν η τέταρτη συνεχόμενη για αυτόν στο Μόντε Κάρλο.

«Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα ότι κάποια μέρα θα ερχόταν η πρώτη νίκη με την M-Sport, όχι όμως από τον παρθενικό αγώνα, με τόσο λίγη προετοιμασία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους στην ομάδα για την απίστευτη δουλειά. Βέβαια αυτή η νίκη δεν σημαίνει ότι η σεζόν θα είναι εύκολη. Ξέρουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά», δήλωσε ο Ogier.

Τα μηχανικά προβλήματα που αντιμετώπισε ο Εσθονός Ott Tanak με το άλλο Fiesta της M-Sport τον έριξαν στην 3η θέση (+2’57’’ από την κορυφή), με τη δεύτερη να πηγαίνει στον Φινλανδό Jari-Matti Latvala που οδηγούσε το Yaris WRC (+2’15’’). Έτσι στον πρώτο της αγώνα μετά από απουσία 17 ετών, η Toyota ανέβηκε στο βάθρο.

Ο μεγάλος άτυχος του αγώνα, Thierry Neuville, τερμάτισε στη 15η θέση, όμως επειδή ήταν ταχύτερος στην τελευταία Power Stage με το Hyundai i20 WRC, επιβραβεύτηκε με 5 βαθμούς. Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ο Ogier έχει 25 πόντους, ο Latvala 18 και ο Tanak 15.

Στην κατηγορία WRC 2, η Skoda έκανε το 1-2, με τους Andreas Mikkelsen και Jan Kopecky στο τιμόνι δύο Fabia R5. Ο Ιορδάνης Σερδερίδης με το DS3 WRC τερμάτισε στην 29η θέση γενικής, ενώ ο Δημήτρης Δριβάκος με το Honda Civic Type R στην 44η.

Επόμενος αγώνας του WRC είναι το Ράλι Σουηδίας, από τις 9 έως τις 12 Φεβρουαρίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...