Μια τρομακτική συνέντευξη σε αγωνιστικά Skoda (vid)

Δεν είναι αρκετά συνηθισμένο να παίρνεις συνέντευξη σε οδηγό αγώνων ενώ αυτός στρίβει με εντυπωσιακές γωνίες

  • -
  • -

Μια συνέντευξη σε οδηγό αγώνων έχει πάντα ενδιαφέρον, τόσο για τον δημοσιογράφο, όσο και για τον αναγνώστη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μια δημοσιογράφος συναντά το σημερινό οδηγό της Skoda Motorsport Jan Kopecky και τον θρύλο της τσεχικής φίρμας Vaclav Blahna ο οποίος 40 χρόνια πριν είχε κυριαρχήσει στον αγώνα του Monte Carlo.

Το ραντεβού δεν ήταν σε κάποιο ζεστό εστιατόριο ή γραφείο, αλλά σε μια παγωμένη πίστα, εκεί όπου οι δύο οδηγοί φιλοξένησαν τη δημοσιογράφο για τη συνέντευξη. Μάλιστα αυτή έγινε με τους δικούς τους όρους και κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Τα αυτοκίνητα είναι ένα σύγχρονο Skoda Fabia R5 με τούρμπο κινητήρα 1,6 λίτρων και απόδοση 290 ίππων και 420 Nm ροπής. Επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε 4,2 sec, ενώ είναι ρυθμισμένο να βγάζει 178 km/h τελικής ταχύτητας.

Το άλλο αυτοκίνητο που οδηγεί ο θρύλος της Skoda είναι το 130 RS με κινητήρα 1,3 λίτρων με 116 ίππους και 131 Nm ροπής. Η επιτάχυνση του ιστορικού αγωνιστικού από 0-100 είναι 8,2 sec ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 167 km/h.

Σίγουρα όμως τα νούμερα δεν μπορούν να αποτυπώσουν την εμπειρία που έζησε η δημοσιογράφος μέσα σε αυτά τα αγωνιστικά από τη θέση του συνοδηγού. Απολαύστε ένα διαφορετικό βίντεο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...