Προβάδισμα Peterhansel πριν το φινάλε του Ντακάρ (vid)

Ο Γάλλος οδηγός οδεύει προς την 13η νίκη του στη μεγαλύτερη περιπέτεια του μηχανοκίνητου αθλητισμού

  • -
  • -

Τα 64 km της τελευταίας ειδικής του φετινού Ράλι Ντακάρ φαντάζουν ως μία «ανάσα» μπροστά στα χιλιάδες km που διένυσαν οι αγωνιζόμενοι από τις 2 Ιανουαρίου. Για τον Stephane Peterhansel, με την τεράστια εμπειρία και την ανάλογη επιτυχία σε δύο και τέσσερις τροχούς, η υπεράσπιση των 5,5 λεπτών διαφοράς από τον Sebastien Loeb δείχνει... παιχνιδάκι. Όμως σε έναν τόσο απρόβλεπτο αγώνα όλα μπορούν να συμβούν.

Ο Loeb κέρδισε την 11η ΕΔ με το εργοστασιακό Peugeot 3008 DKR, όμως ήταν ταχύτερος μόλις 18’’ έναντι του team mate και συμπατριώτη του. Έτσι η διαφορά μειώθηκε ελάχιστα και πλέον ο Peterhansel είναι με το... ένα πόδι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στην 3η θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται ένας ακόμη οδηγός της Peugeot, o Cyril Despres (+32’54’’).

Πολύ κοντά στην πρώτη του νίκη στο Ντακάρ είναι ο αναβάτης της ΚΤΜ, Sam Sunderland. Ο Βρετανός έχει ασφαλές προβάδισμα άνω της μισής ώρας από τον Matthias Walkner και μόνο κάτι δραματικό μπορεί να του στερήσει το θρίαμβο.

Επικεφαλής στα Quad παραμένει ο Ρώσος Sergey Karyakin (Yamaha Raptor 700), στα UTV ο Βραζιλιάνος Leandro Torres (Polaris RZR 1000) και στα φορτηγά ο Eduard Nikolaev (Kamaz 4326).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...