Ημέρα εγκαταλείψεων η 4η στο Ντακάρ (vid)

Μετά τον Al-Attiyah ήταν η σειρά του Carlos Sainz αλλά και του περσινού νικητή στις μοτοσικλέτες, Toby Price, να πουν «αντίο» στον αγώνα

  • -
  • -

Η ειδική μήκους 416 km από το San Salvador de Juluy της Αργεντινής στην Tupiza της Βολιβίας, με μέσο υψόμετρο 3.500 m, έκρυβε δράματα για αρκετά φαβορί. Ο Carlos Sainz είχε έξοδο προς το τέλος της ειδικής, με το Peugeot 3008 DKR να καταλήγει εκτός δρόμου. Οι ζημιές στο αυτοκίνητό του αλλά και η καθυστέρηση άνω των 2 ωρών υποχρέωσαν τον Ισπανό να εγκαταλείψει πρόωρα τον αγώνα.

Προβλήματα είχαν επίσης άλλοι δύο οδηγοί της Peugeot, o Stephane Peterhansel (έχασε 15 λεπτά λόγω λάθους στην πλοήγηση) και ο Sebastien Loeb (καθυστέρησε 22 λεπτά από μηχανικό πρόβλημα). Ο τέταρτος εργοστασιακός οδηγός της Peugeot, Cyril Despres, ήταν ταχύτερος στην 4η ΕΔ, μπροστά από τον Mikko Hirvonen με το ΜΙΝΙ John Cooper Works Rally, τον Nani Roma με το Toyota Hilux και τους Peterhansel, Loeb (και οι δύο με 3008 DKR). Ο Despres πέρασε στην κορυφή της γενικής κατάταξης, έχοντας προβάδισμα 4 λεπτών έναντι του Peterhansel και 5 λεπτών του Hirvonen.

Στις μοτοσικλέτες ο περσινός νικητής Toby Price είχε πτώση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως είχε κάταγμα στον αριστερό του μηρό. Νικητής της ειδικής ήταν ο Αυστριακός Matthias Walkner, αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Red Bull KTM, ενώ επικεφαλής παρέμεινε ο Ισπανός Joan Barreda Bort (Honda CRF 450).

Στα Quad προηγείται ο Ρώσος Sergey Karyakin (Yamaha Paptor 700), στα UTV ο Κινέζος Mao Ruijin με Polaris RZR και στα φορτηγά o Ρώσος Dmitry Sotnikov με Kamaz 4326.

Το Ράλι Ντακάρ συνεχίζεται την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου στο έδαφος της Βολιβίας, με την 5η ΕΔ μήκους 447 km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...