Χαμόγελα για Peugeot, δράματα για Toyota (vid)

Peterhansel, Sainz και Loeb έκαναν το 1-2-3 στην 3η ΕΔ του Ντακάρ, τη στιγμή που όλα τα πληρώματα της Toyota είχαν προβλήματα

  • -
  • -

Εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα κυριάρχησαν στα στρατόπεδα της Peugeot και της Toyota κατά την τρίτη ημέρα του Ράλι Ντακάρ. Stephane Peterhansel, Carlos Sainz και Sebastien Loeb έκαναν το 1-2-3 με τα 3008 DKR. Ακολούθησαν ο Mikko Hirvonen με ΜΙΝΙ John Cooper Works Rally και ο Cyril Despres, με το τέταρτο εργοστασιακό 3008 DKR.

Αντίθετα, τα πληρώματα της Toyota αντιμετώπισαν προβλήματα, που τους στοίχισαν σημαντικό χρόνο. Ο Nani Roma ήταν 8ος (+13 λεπτά) και ο Giniel De Villiers 14ος (+36 λεπτά). Ο Nasser Al-Attiyah, δύο φορές νικητής του Ντακάρ, έχασε πάνω από 2 ώρες όταν έπεσε και μία μεγάλη λακκούβα και έσπασε τον πίσω δεξί τροχό του Hilux. Ως αποτέλεσμα η Toyota αποφάσισε να τον αποσύρει από τη συνέχεια του αγώνα.

Στη γενική κατάταξη προηγείται ο Loeb, με τους team mates του, Sainz (+0:42) και Peterhansel (+4:18) να βρίσκονται στο κυνήγι του.

Στην κατηγορία των μοτοσικλετών ταχύτερος ήταν ο Joan Barreda Bort. Ο Ισπανός αναβάτης της Honda CRF450 πέρασε και στην κορυφή της γενικής κατάταξης. Στα Quad προηγείται ο Χιλιανός Ignacio Casale με Yamaha Raptor 700, στα UTV ο Κινέζος Mao Ruijin με Polaris RZR και στα φορτηγά o Ρώσος Eduard Nikolaev με Kamaz 4326.

H 4η ΕΔ έχει μήκος 416 km και διεξάγεται σε μεγάλο υψόμετρο (3.500 m), από το San Salvador de Jujuy της Αργεντινής έως την Tupiza της Βολιβίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...