Στην κορυφή του Ντακάρ πέρασε ο Loeb (vid)

Ο Γάλλος οδηγός της Peugeot κυριάρχησε στη δεύτερη ειδική και τέθηκε επικεφαλής της γενικής κατάταξης

  • -
  • -

Φθάνοντας σε μήκος τα 275 km και περιλαμβάνοντας εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η 2η ΕΔ του Ράλι Ντακάρ (από τη Resistencia έως το San Miguel De Tucuman της Αργεντινής) έβαλε στο… κλίμα όλους τους συμμετέχοντες. Τον καλύτερο χρόνο στην κατηγορία των αυτοκινήτων (2 ώρες, 6 λεπτά και 55 δλ.) σημείωσε ο Sebastien Loeb, με το Peugeot 3008 DKR.

Η διαφορά του από το δεύτερο Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux) ήταν 1 λεπτό και 23 δλ. Έτσι ο Γάλλος πέρασε στην 1η θέση της γενικής κατάταξης, έχοντας προβάδισμα 28 δλ. από τον Al-Attiyah. Στην 3η θέση της κατάταξης ακολουθεί ο Carlos Sainz (Peugeot 3008 DKR), ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι De Villiers και Roma (αμφότεροι με Toyota Hilux).

Στις μοτοσικλέτες προηγείται ο Αυστραλός Toby Price με KTM 450, στα Quad ο Αργεντινός Pablo Copetti με Yamaha Raptor 700, στα UTV ο Κινέζος Mao Ruijin με Polaris RZR και στα φορτηγά ο Ολλανδός Martin Van Den Brink με Renault CBH 385.

Το τρίτο σκέλος του Ράλι Ντακάρ είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, καθώς η ειδική μήκους 364 km έως το San Salvador de Jujuy της Αργεντινής γίνεται σε μεγάλο υψόμετρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...