Νίκη του Hyundai i20 R5 στο Rallye du Var

Ο Kevin Abbring και ο συνοδηγός του Seb Marshall κατέκτησαν την πρώτη μεγάλη νίκη τους

  • -
  • -

 

Το πλήρωμα της Hyundai Motorsport πήρε τη νίκη στο Rallye du Var, τον τελευταίο γύρο της σεζόν του Γαλλικού πρωταθλήματος, με σχεδόν ένα λεπτό διαφορά. Καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα οι Abbring και Marshall ήταν σε θέση να πιάσουν τους χρόνους των προπορευόμενων WRC, ξεπερνώντας τους σε αρκετές περιπτώσεις. Αναδείχθηκε το δεύτερο μη γαλλικό και το πρώτο πλήρωμα R5 που κερδίζει τον αγώνα.
Η εξαιρετική απόδοση του Νέας Γενιάς i20 R5 αναδείχθηκε γρήγορα και έτσι ξεχώρισαν ως η ταχύτερη από τις ομάδες R5. Ξεπερνώντας τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν μετά τις καταρρακτώδεις βροχές  έφτασαν στο τέλος της πρώτης ημέρας στην τρίτη συνολικά θέση μετά τα πρώτα τρία stages.

Με μια συντηρητική στρατηγική στα ελαστικά λόγω των μεταβαλλόμενων συνθηκών στα stages η αγγλο-ολλανδική ομάδα βρέθηκε πίσω στη δεύτερη θέση, αλλά σύντομα ξαναπήρε την πρωτιά. Ξεκινώντας την τελευταία ημέρα με προβάδισμα 16 δευτερολέπτων, ο Abbring διαχειρίστηκε τον ρυθμό του στην κορυφή του αγώνα.

Η νίκη έρχεται μόλις δύο μήνες μετά το ντεμπούτο του Νέας Γενιάς i20 R5 στο Tour de Corse. Από εκείνον τον αγώνα η Hyundai Motorsport έχει συνεργαστεί με τους πελάτες της, ώστε να αναπτύξουν συστηματικά το αυτοκίνητο, ενώ αγωνίζονταν σε αγώνες σε όλη την Ευρώπη.
Στο μεταξύ, ο αριθμός των οχημάτων που παραδίδονται συνεχίζει να αυξάνεται. Οι παραγγελίες για το Νέας Γενιάς i20 R5 για το 2017 έχουν ήδη ξεκινήσει. Η Hyundai Φινλανδίας επιβεβαίωσε την πρώτη πώληση στις Σκανδιναβικές χώρες, ενώ ένα ακόμη αυτοκίνητο θα τρέξει στους δρόμους της Μέσης Ανατολής. 
Η προσοχή του τμήματος Customer Racing στρέφεται τώρα αποκλειστικά στους πελάτες της καθώς προετοιμάζονται για τους πρώτους αγώνες του 2017.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...