F1: Τι γίνεται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της F1;

Ποια είναι η επόμενη μέρα για την F1;

  • -
  • -

Όπως δείχνουν τα πράγματα οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Formula 1. Σε πολλούς υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση ότι ο Bernie Ecclestone «έχει την F1». Η πραγματικότητα είναι ότι ο Bernie Ecclestone έχει το 14% των μετοχών στην F1, όμως η CVC Capital Partners που έχει την πλειοψηφία των μετοχών έχει ορίσει σαν διευθύνοντα σύμβουλο τον Ecclestone.

 

Όπως αναφέρει ο έγκριτος δημοσιογράφος James Allen στο James Allen on F1, η Liberty Media θα κάνει μια μεταφορά χρημάτων πολύ σύντομα για να πάρει ένα μικρό ποσοστό σαν μια προετοιμασία για να πάρει τον έλεγχο. Ετσι περιμένουμε η κίνηση να γίνει σήμερα για αν ανακοινωθεί αύριο. H CVC θα παραμείνει μικρομέτοχος. Ο Mackenzie, διευθύνων σύμβουλος της CVC θέλει να πάρουν και οι ομάδες μετοχές, ώστε να δεσμευτούν μακροπρόθεσμα και να τις πιέσει να παραμείνουν στην F1.

 

Τι θα αλλάξει στην F1; Οι νέοι ιδιοκτήτες θέλουν να μειώσουν το κόστος για τις πίστες, να εμπλέξουν περισσότερο τον κόσμο στα δρώμενα και να κάνουν τα εισιτήρια πιο φθηνά. Και ο Bernie Ecclestone; Πιθανώς να παραμείνει μέχρι το τέλος της χρονιάς στην θέση του, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...