Αγωνιστικό το SsangYong Tivoli

Την αγωνιστική έκδοση του Tivoli Rally Raid παρουσίασε η SsangYong

  • -
  • -

Το SsangYong Tivoli Rally Raid που παρουσιάστηκε επίσημα σε δημοσιογράφους, είναι η αγωνιστική έκδοση του crossover της κορεατικής φίρμας που συμμετείχε στο Rally Baja de Aragon που έγινε από τις 24 έως τις 27 Ιουλίου. Πρόκειται για το σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς όσον αφορά το ισπανικό Πρωτάθλημα Ράλλυ, ο οποίος μάλιστα προσμετρά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Το νέο Tivoli Rally Raid είναι εξελιγμένο και κατασκευασμένο στην Ισπανία, βασίζεται στο εργοστασιακό μοντέλο και χρησιμοποιεί την τελευταία αγωνιστική τεχνολογία. Το σασί είναι σωληνωτό με τεχνολογία δανεισμένη από την αεροναυπηγική, ο κινητήρας είναι 6κύλινδρος, 3λιτρος diesel twin-turbo με 740 Nm ροπής και συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων, με τη μετάδοση της κίνησης να περνάει και στους τέσσερις τροχούς με χρήση τριών διαφορικών.

Πίσω από το τιμόνι του αγωνιστικού SsangYong Tivoli Rally Raid είναι ο Oscar Fuertes έχοντας συνοδηγό τον Isidro Cuadrado. Φετινός στόχος της SsangYong ήταν να κατασκευαστεί ένα αγωνιστικό όχημα ικανό να σταθεί με αξιώσεις τόσο απέναντι στον ισπανικό, όσο και στο διεθνή ανταγωνισμό. Άλλωστε ανάμεσα στα ανταγωνιστικά πληρώματα του αγώνα ήταν μεγάλα ονόματα του διεθνούς μηχανοκίνητου αθλητισμού όπως οι Sainz, Roma και Al Attiya, όλοι τους πρώην νικητές του Rally Dakar.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...