F1: H Ferrari παίρνει τα περισσότερα χρήματα ανάμεσα στις ομάδες της F1

F1: H Ferrari παίρνει τα περισσότερα χρήματα από τις ομάδες της F1

  • -
  • -

Έφτασε και πάλι η στιγμή της πληρωμής για τις ομάδες της F1. Κάθε χρόνο από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιανουάριο του επόμενου έτους η Formula One Management πληρώνει τις ομάδες της F1. Το σύστημα πληρωμών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ένας των οποίων είναι κατά πόσο ονομάζεσαι … Ferrari. Κατατοπιστικό είναι το ρεπορτάζ του συνάδελφου Dieter Rencken στο Autosport.com.

 

Τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αυτά που έρχονται από τους διοργανωτές και τις διαφημίσεις στις πίστες μπαίνουν σε ένα κουβά ο οποίος για το 2015 ήταν της τάξης των 965εκ δολ. Οι 10 ομάδες παίρνουν στάνταρ 33.5εκδολ,  ενώ η δεύτερη παράμετρος είναι η θέση στην βαθμολογία ομάδων το 2015. Σε 4 από τις ομάδες (Ferrari, Mercedes, Red Bull και McLaren) πέφτει και ένα άλλο ποσό που έχει συμφωνηθεί και αποτελεί το Constructors Championship Bonus (CCB), ενώ υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσό για την πιο παλιά ομάδα, στην περίπτωση αυτή η Ferrari, ενώ παίρνουν και κάποια ποσά ομάδες για την ιστορική τους συνεισφορά (Mercedes, Red Bull, Williams).

Autosport FOM Payments

Μιλώντας στο Sky Sports F1 στο Μπαχρέιν ο Ecclestone είπε : «Σε ότι αφορά εμάς αυτή τη χρονιά πληρώνουμε σχεδόν 1 δις δολάρια στις ομάδες. Έτσι δεν μας κάνει κάποια διαφορά ποιος θα τα πάρει. Καμία απολύτως. Εάν μοιράζεται ίσα τότε είναι εντάξει. Εάν μοιράζεται με ένα τρόπο που κερδίζει η Ferrari λίγο είναι γιατί είναι στους αγώνες πολύ περισσότερο από τους άλλους. Στο τέλος, η Ferrari είναι η Formula 1, και έτσι πρέπει (να πληρώνονται περισσότερο). Εάν ήμασταν άνθρωποι της pop θα ήθελα να έχω τους Rolling Stones γιατί είναι οι νούμερο ένα»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...