H Honda, o Alonso και η απουσία από το Le Mans

Έχει τόση επιρροή η Honda στη McLaren που μπορεί να έχει μπλοκάρει την εμφάνιση του Alonso στο Le Mans;

  • -
  • -

Μια πρόταση που δημοσιεύτηκε σε άρθρο στο Γερμανικό περιοδικό Auto Motor und Sport μας έβαλε σε προβληματισμό. Συγκεκριμένα σε αυτό το άρθρο αναφέρεται ότι η Porsche ήταν πολύ κοντά στην συμφωνία με τον Alonso για να τρέξει στο Le Mans, αλλά «η Honda φέρεται να άσκησε βέτο και να εμπόδισε αυτή την κίνηση».

 

Μας φάνηκε περίεργο εάν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Η Honda είναι αποκλειστικός προμηθευτής της McLaren αλλά μέχρι εκεί. Οι άνθρωποι της McLaren ανέφεραν κατά την διάρκεια του off-season ότι η Honda δεν μπορεί να επιβάλλει οδηγούς στην ομάδα και αυτό είναι το λογικό. Συγκεκριμένα ο Boullier είχε πει στο Sky Sports : «Η McLaren είναι αυτή που κάνει τα συμβόλαια με τους οδηγούς. Κανένας άλλος». Είχαμε ακούσει ότι ο Button θα έμενε επειδή υποστηριζόταν από την Honda (παλαιότερα οδηγούσε για αυτή). Είχαμε ακούσει ότι η Honda πληρώνει τον μισθό του Alonso, το οποίο και αυτό δεν ισχύει. Η αλήθεια είναι ότι είχαν ακουστεί πολλά αβάσιμα πράγματα.

 

Πρέπει να τονίσουμε ότι η Honda δεν έχει τίποτα περισσότερο από αποκλειστική προμήθεια κινητήρων στην McLaren το 2015. Από την άλλη ο Hulkenberg για παράδειγμα θα τρέξει με την Porsche, παράλληλα με την Force India, αλλά για να γίνει αυτό μαθαίνουμε ότι πέρασε από χίλια κύματα. Εάν για τον Γερμανό ήταν τόσο δύσκολο, τι να πούμε για τον Ισπανό;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...