Η F1 θα γίνει πιο δύσκολη για τους οδηγούς

Αυτό υπόσχεται ο Bernie Ecclestone

  • -
  • -

Η μεγάλη αλλαγή που έρχεται για τους αγώνες της F1 είναι ο περιορισμός στο τι θα μπορούν να μεταφέρουν προς τους οδηγούς τους οι μηχανικοί κατά την διάρκεια που βρίσκονται στην πίστα. Είχαμε αναφερθεί στο θέμα σε σχετικό μας άρθρο.


Σήμερα ο Bernie Ecclestone παραδέχθηκε ότι αυτός ήταν που κίνησε τις διαδικασίες για να γίνει η αλλαγή αυτή και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ώστε να κάνουν την ζωή των οδηγών … ακόμα πιο δύσκολη.

 

«Εγώ ήμουν αυτός που το ξεκίνησε, ναι. Πιστεύω ότι κανένας από τους οδηγούς δεν το θέλει (να υπάρχει ενδοεπικοινωνία). Όλοι είναι χαρούμενοι που έχει φύγει. Οδηγούν τα μονοθέσια, πρέπει να ξέρουν τι είναι σωστό και τι λάθος. Δεν χρειάζονται κάποιον να τους λέει τι να κάνουν», είπε ο Bernie. Ερωτηθείς εάν υπάρχουν και άλλοι μεγαλύτεροι περιορισμοί στον ορίζοντα είπε : «Ναι. Υπάρχει ένας κανονισμός που λέει ότι οι οδηγοί πρέπει να οδηγούν το μονοθέσιο χωρίς βοήθεια. Μέχρι στιγμής παίρνουν βοήθεια και ακόμα το κάνουν».

 

Υπάρχουν αρκετές διχογνωμίες για τους περιορισμούς αυτούς, Κάποιοι οδηγοί, σαν τον Hamilton, υποστηρίζουν την κίνηση αυτή λέγοντας ότι θα βελτιώσει τους αγώνες, ενώ κάποιοι άλλοι, όπως ο Massa, υποστηρίζουν ότι πρέπει να κάνουν τόσα πολλά πράγματα στο μονοθέσιο που είναι αδύνατο να τα χειριστεί ο οδηγός χωρίς βοήθεια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...